اینترنت باعث شده تمامی تعاریف مرسوم از ارتباطات، تجارت و نحوه ارائه کالا یا محصول بطور کامل تغییر کند و در حاص حاضر بسیاری از کسب و کارهای مدرن و پردرآمد دنیا بر پایه اینترنت خدمات خود را ارائه می دهند، کسب و کار اینترنتی در حقیقت به فعالیت تجاری گفته می شود که بر بستر اینترنت است.

یعنی همانطور که یک فروشگاه سنتی بدون حداقل 2 متر فضای مغازه عملا وجود ندارد، در کسب و کار اینترنتی، بدون اینترنت، تجارتی هم وجود نخواهد داشت، ماهیت حقیقی اکثر کسب و کارهای امروزی، اینترنت است و نمونه های بسیاری از فروشگاه های اینترنتی، شرکت های مجازی، تاکسی های اینترنتی، کتابفروشی های مجازی و … را به وفور می‌توانید ببینید.

امروزه تجارت نوین بر پایه همین تکنولوژی پیش می رود و آنهایی در این تجارت موفق هستند که سریعا دست به کار شوند تا از قافله رو به رشد و بسیار سریع اینترنت غافل نشوند.

راه اندازی کسب و کار مبتنی بر اینترنت این فرصت را به هر نوع تجارتی می‌دهد تا مشتریانی به وسعت تمام جهان داشته و در 24 ساعت شبانه‌روز و هر روز هفته مشغول تجارت باشند. این یعنی حتی زمانی که خواب هستید، محصولات و یا خدماتتان در معرض فروش است، مشتریانی در سراسر جهان با تجارتتان آشنا خواهند شد و از کسب و کار تان دیدن خواهند کرد.

تجارت اینترنتی فقط داشتن یک وب سایت نیست بلکه اپلیکیشن موبایل، مدیریت محتوا، شبکه های اجتماعی و هر سرویس تحت وب و یا وابسته به اینترنت را شامل می شود. بنابراین اگرچه این نوع تجارت موفق ترین و به روزترین و درآمدزا ترین نوع کسب و کار در قرن حاضرست اما اگر بخواهید بطور حرفه ای آنرا در کارنامه شغلی خود داشته باشید، نیازمند استفاده از تیم خبره و متخصص برای پیاده سازی زیرساخت‌های آن هستید چون این ساختار چیزی نیست که به آسانی و بدون داشتن تخصص لازم بتوان آن را پیاده‌سازی کرد.

این نکته را به خاطر داشته باشید که حتی اگر توسط خودتان یا افراد کم تجربه هم این ساختار اجرا شود، در نهایت نتیجه مطلوب را نخواهد داشت و شاید در مواردی ورشکستی اینترنتی را نیز به همراه داشته باشد.

همانطور که سرنبش بودن یک مغازه لوکس در یک خیابان شناخته شده، در یک شهر پر جمعیت و پر رفت و آمد با کالاهای باکیفیت و قیمت مناسب سبب افزایش فروش و محبوبیت آن می شود، در فضای اینترنتی نیز داشتن یک وب سایت شیک، امن، حرفه ای با پاسخگویی و پشتیبانی به موقع، سریع، با محتوا و سئوی خوب، در جهان چند میلیارد نفری که امکان دسترسی به اپلیکیشن های موبایل و پوشش شبکه های اجتماعی و درگاه‌های پرداخت مطمئن وجود دارد هم قطعا سبب محبوبیت و فروش مورد انتظار خواهد شد.

با این تفاوت که در کسب و کار اینترنتی بجای خرید یا اجاره مغازه، سرور خریداری و یا اجاره می کنید و بجای قفل و دزدگیر و نصب و دوربین در مغازه، پروتکل SSL روی سایت می گذارید و بجای دم در مغازه قرار دادن کالاها برای دسترسی عموم و بهتر، محصولات را در اپلیکیشن ها و وب‌سایت قرار خواهید داد و بجای تهیه مغازه سرنبش، به سئو و مدیریت محتوای سایت خواهید پرداخت و بجای زرق و برق و دکور داخل مغازه، از گرافیک و CSS های قوی استفاده خواهید کرد و در نهایت بجای تبلیغات کاغذی و نصب تابلو، از کلمات کلیدی و بنرهای تبلیغاتی و… در فضای مجازی بهره خواهید جست.

بنابراین کسب و کار اینترنتی یعنی تجارت آنلاین به وسعت تمام جهان.

ویژگی‌های یک کسب و کار اینترنتی

عرضه محصولات و یا خدمات بر بستر اینترنت و بطور آنلاین برای دسترسی سریع و آسان به مشتریان در سراسر جهان در جهت به روز رسانی تجارت سنتی و در یک کلام افزایش فروش، هدف اصلی هر کسب و کاری است که وارد این حوزه می‌شود تا از ویژگی های تاثیرگذار این حوزه به بهترین شکل ممکن برای توسعه کسب و کار خود استفاده بکند.

در ادامه به معرفی برخی از ویژگی های اصلی یک کسب و کار اینترنتی می‌پردازیم:

  • همگام بودن با تکنولوژی اینترنت جهانی
  • تسریع در رسیدگی به درخواست های مشتریان
  • افزایش فروش خدمات و محصولات
  • افزایش قدرت برندسازی سازمان، محصولات و خدمات
  • در دسترس بودن همیشگی کسب و کار
  • افزایش توانایی سازمان در رقابت مؤثر با رقبا
  • هدفمند کردن دسترسی به کالاها و یا خدمات
  • پایداری کسب و کار برای مدت زمان طولانی
  • افزایش سرعت فروش و جذب مشتری
  • بهبود مستمر در ارتباطات دیجیتالی
  • توسعه تجارت به گستردگی فضای مجازی

ویژگی‌های مجری کسب و کار اینترنتی

مجری و یا شرکتی که در زمینه پیاده سازی یک کسب و کار اینترنتی فعال است باید از ویژگی های خاصی برخوردار باشد تا ضامن موفقت و پیشرفت یک کسب و کار در این حوزه باشد. در ادامه به معرفی برخی از این ویژگی ها می‌پردازیم:

  • هزینه مناسب و منطقی برای ارائه خدمات
  • استفاده از مشاوران خبره در امر راه اندازی، آموزش، پیاده سازی و پشتیبانی
  • استفاده از ابزارهای پایش و مانیتورینگ در دسترس پذیری وب سایت
  • پیاده سازی ایمن مطابق با استانداردهای روز و پشتیبانی وب سایت و اپ ها
  • رسیدگی به موقع به مشکلات طبق SLA و رعایت زمانبندی ارائه خدمات
  • ارائه گزارشات عملکرد و حجم مشکلات سازمان جهت بهبود مستمر
  • تخصص در تولید محتوا و بهبود سئو سایت
  • تخصص در اجرا و ارائه پلن های تبلیغاتی موثر
  • توانایی مدیریت شبکه های اجتماعی به صورت کامل
  • توانایی طراحی وب سایت و همگام سازی آن با اپلیکشن های رایج
  • و …

مشخصات فنی اجرای کسب و کار اینترنتی

مشخصات فنی اجرای کسب و کار اینترنتی

در ادامه یک ارزیابی اولیه و خطی از آیتمهایی که برای اجرای چنین پروژه ای لازم و ضروری است طبق اولویت بررسی می‌کنیم. این اولویتها بر اساس تجربه در اجرای پروژه های مشابه، تنظیم شده و یک نمای کلی یا تصویر بزرگ از صفر تا صد پروژه است.

این موارد، مهم‌ترین موضوعاتی است که برای راه اندازی این نوع پروژه ضرورت دارد.

این موارد بر پایه مشخصات فنی و ساختار اولیه یک پروژه است و برنامه‌ریزی‌های مختلفی که در طول چنین پروژه هایی که انجام می‌شود هم بر اساس آن صورت خواهد گرفت. بعبارتی این جدول خلاصه ای از مشخصات و مسیر چنین پروژه هایی است.

این مشخصات فنی پروژه که به چارچوب پروژه نیز معروف است، علاوه بر انسجام در پیشرفت و توسعه کار، سبب اشراف هرکسی که نیار به این نوع از خدمات دارد می‌شود و در نهایت کاهش هزینه ها در آینده را به همراه خواهد داشت. پس اگر بدنیال پیاده سازی یک کسب و کار اینترنتی هستید بهتر است که به اجرای صحیح موارد زیر دقت کنید:

الویت اول

  • ارائه برنامه و پلان جامع توسعه کسب و کار Master Plan
  • طراحی، راه اندازی، پیاده سازی وب سایت/ با CMS ها و یا اختصاصی
  • ثبت دامنه های مرتبط و مناسب
  • تهیه سرور یا هاست مناسب
  • پیاده سازی SSL وب سایت
  • اخذ درگاه های پرداخت آنلاین امن
  • تولید محتوای اولیه

الویت دوم

  • اخذ مجوزات قانونی کسب و کار اینترنتی (نماد اعتماد، نظام صنفی و ..)
  • معرفی کسب و کار به موتورهای جستجو
  • ایجاد کانال های کسب و کار در شبکه های اجتماعی
  • استفاده از ابزارهای روز ارتباط با کاربران نظیر چت آنلاین و…
  • طراحی، راه اندازی، پیاده سازی اپلیکیشن موبایل

الویت سوم

  • شروع سئوی وب سایت
  • شروع تبلیغات و بازاریابی اینترنتی
  • تحلیل و بررسی رفتار مشتری براساس داده ها
  • مستند سازی كامل پروژه و ارائه مستندات در قالبهایی نظير RUP و…

الگوی کسب و کار در فضای اینترنت

مدلهای زیادی در راه اندازی کسب و کار اینترنتی وجود دارد اما رایج ترین آنها دو مدل زیر است که با درک و انتخاب نوع مدل کاری می توان خط و نقشه راه منظمی داشت:

  • مدل (B2B) : ارتباط کسب و کار با سایر کسب و کارها
  • مدل (B2C) : ارتباط کسب و کار با مشتری بصورت مستقیم

به خاطر داشته باشید برای آنکه کسب و کار خود را بر بستر اینترنت اجرا و عملیاتی کنید نیاز به تامین و تهیه پیش نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری و برخی مجوزات امنیتی و نمادهای کسب و کار در فضای مجازی دارید.

بعبارتی با داشتن یک وب سایت یا وب اپلیکیشن و یا اپلیکیشن موبایل و حتی با مدیریت کامل محتوا در شبکه‌های اجتماعی قادر به راه اندازی و پیشبرد کسب و کار آنلاین خود خواهید شد.

بطور کلی مهمترین چیزهایی که برای یک کسب و کار در درجه اول نیاز هست موارد زیر است:

ایده: محصول، کالای فیزیکی، کالای مجازی، خدمت و یا …

انتخاب نام و دامنه: آدرس رسمی کسب و کار اینترنتی یک نام یا نشان یا برند

انتخاب هاست: تامین هاست یا فضای انتشار کسب و کار اینترنتی یا تامین سرور

طراحی و انتشار: تولید و طراحی ایده در قالب یک وب سایت و یا اپلیکیشن موبایل

درگاه پرداخت: تامین و تهیه بهترین درگاه پرداخت و یا سایر روش‌های پرداخت

تولید محتوا: تولید محتوای مناسب و یونیک برای ترویج ایده و جلب مخاطب

افزایش محبوبیت: استفاده از سئو، موتورهای جستجو و تبلیغات اینترنتی جهت معرفی کسب و کار

الگوی کسب و کار در فضای اینترنت

فرآيند انجام کار

فرایند اجرای کار یک چشم‌انداز مطلوب از مراحل و نحوه فعالیت حرفه‌ای در راستای پیاده‌سازی پروژه ارائه می‌دهد که این روال به دقت تنظیم و شرح داده می شود تا با یک برنامه‌ی ‌زمانبندی ‌شده از مرحله‌ی نخست تا انتها در جریال فرایند کارها قرار بگیرید.

مجری پروژه باید مستندات و گزارش مرتبط را به سمع و نظر کسب و کار برساند. بنابراین فرایند و نحوه گام‌به‌گام اجرای کار توسط مجری پروژه می‌تواند به‌شرح باشد:

طرح پروپوزال: تهیه و ارائه سند پروپوزال

تنظیم قرارداد: پس از تایید و تکمیل پرسشنامه و سایر نیازمندی‌ها قرارداد منعقد شود.

تحویل اطلاعات پایه: نظیر نام، متون، تصاویر، الگوها، لوگوها و ساختار نیازمندی

اجرای فرایند کار: بر اساس پلان انتخابی، برنامه ریزی شروع اجرای پروژه آغاز شود.

تست و بررسی: انجام کلیه آزمون ها و تست های کارایی سیستم، امنیت، تحمل خرابی و تحمل بار ترافیکی

بهینه سازی اولیه: ارائه بهبود هایی جهت حفظ و پایداری و مانیتورینگ

آموزش: آموزشهای راهبری و كاربری برای كارشناسان ذيربط در محل دستگاه اجرايی

پشتیبانی: پشتیبانی تلفنی و یا ریموت با SLA و پاسخگویی سریع

مستند سازی: ارائه كليه مستندات به صورت مكتوب با قابلیت ويرايش

مدیریت‌ پروژه، متناسب‌ با نوع پروژه، یکی‌ از مسائلی‌ است‌ که‌ باید در این‌ مرحله‌ از پروژه‌ مدنظر قرار گرفته‌ و تدوین‌ شود. هیچ‌گاه‌ به‌ ادعاها و تبلیغاتی‌ که‌ در مورد قابلیتهای‌ برنامه‌ریزی‌ و کنترل‌ پروژه‌ و برآورده‌شدن‌ نیازهایتان با استفاده‌ از یک‌ نرم‌افزار یا سیستم‌ دستی‌ از پیش‌ طراحی‌ شده، وجود دارد، بیش‌ از حد اهمیت‌ ندهید.

مطمئن‌ باشید رویه‌ محتاطانه‌ و صرف ‌وقت‌ در این‌ مرحله‌ از پروژه، نتیجه‌ مطلوب‌ خود را به‌هنگام‌ برنامه‌ریزی‌ و کنترل‌ امور پروژه‌ در مراحل‌ بعدی، نشان می‌دهد.

به این نکته توجه کنید که هیچ‌گاه‌ به‌ دنبال‌ طرح‌ سیستم‌های‌ بسیار پیچیده‌ و یا بسیار ابتدایی‌ نباشید. سیستم‌ باید به‌گونه‌ای‌ طراحی‌ شود که‌ به‌ ساده‌ترین‌ شکل‌ و با بهره‌گیری‌ از روش‌های‌ ابتکاری‌ و هوشمندانه، نیازهای‌ کاربران‌ را برآورده نماید. مسلماً‌ بهره‌گیری‌ از چنین‌ سیستم‌هایی، پیش‌ از آغاز پروژه، مدیریت‌ پروژه‌ را آسان‌ کرده‌ و از وقوع‌ بحرانهای‌ جدی‌ در حین‌ اجرای‌ پروژه‌ جلوگیری‌ می‌کند.

خروجی نهایی پروژه پیاده سازی کسب و کار اینترنتی

خروجی نهائی چنین پروژه‌ای عبارتست از یک وب سایت پایدار، امن و سریع، دو نسخه اپلیکیشن موبایل اندرویدی و iOS و ارائه حداقل 3 کانال شبکه اجتماعی مرتبط مانند اینستاگرام، لینکداین و تلگرام و پايگاه های داده مربوطه و مستندات و ملحقاتی كه برای اجرا و بهره برداری از سيستم لازم است.

مستندات پروژه عبارتند از مجموعه مدارك و مستنداتی كه در طول پروژه ايجاد ميشوند که از قبيل فرآورده های پروژه، صورتحسابها، ابلاغيه ها، اخطاريه ها، صورتجلسات ادواری و موردی و اظهار نظرها که در هر فاز به صورت كامل توسط مجری پروژه ارائه می گردد و فرم گزارش وضعيت پروژه در پايان برای پروژه تكميل می‌شود.

در نهایت پس از جمع بندی نهایی و اجرای تمام و کمال، یک کسب و کار اینترنتی دارید که برای ایجاد یک کسب و کار، استفاده تجاری، معرفی محصول یا خدمات و یا برندسازی قرار است به کمک تان بیاید در نتیجه به موارد زیر بعنوان خروجی نهایی باید برسید:

  • یک وب سایت با سایر ملحقات
  • دریافت کلیه مستندات نهایی اجرای پروژه
  • گزارش تحویل موقت و گزارشات انجام هر مرحله
  • سایر مستندات در صورت وجود برخی نیازمندیهای خاص و سفارشی
  • تمام دسترسی های مربوطه
  • لیست آپدیت ها و تغییرات انجام شده در طی مدت پشتیبانی

نگهداری داده ها

نگهداری اطلاعات در کسب و کار اینترنتی بسیار حائز اهمیت است لذا حفظ داده های کاربران، امنیت اطلاعات، تراکنش ها و داده های مالی، کلید ماندگاری یک پروژه است. فلذا بر اساس نوع دیتابیس، نیازمند نگهداری و بک آپ گیری منظم از داده ها هستید که برای این منظور باید موارد زیر را انجام دهید:

  • تهیه و تنظیم برنامه های زمانبندی پشتیبان گیری از داده ها
  • انتخاب بهترین رسانه ذخیره سازی داده ها بر اساس نوع داده ها
  • تست فایل های پشتیبان گیری شده در محیط آزمایشگاهی برای حصول اطمینان
  • ذخیره سازی فایل های بک آپ در بازه های زمانی مختلف

در حوزه فناوری اطلاعات، پشتیبان گیری می‌تواند مربوط به کپی‌برداری داده‌ها باشد چون در احیای داده‌های اصلی نقش مهم دارند.

سازماندهی ذخیره داده ها می‌تواند یک عامل مهم در حمایت از فرایند بک آپ گیری باشد. چندین روش برای سازماندهی ذخیره داده‌ها در محل‌های متفاوت وجود دارد.

قبل از تعیین محل، لازم است استخراج و انتخاب داده‌ها عملی شود. به عبارتی باید پروژه زیر بار برود تا دیتا هم از آن استخراج شود. پس از وجود داده ها، روش‌های زیادی در بهینه کردن داده‌ها وجود دارند. سازمان‌دهی و رمزبرداری یک فرایند مهم در زمینه بهینه سازی داده ها است. پس از آن اقدامات زمابندی حفظ داده ها، قرارگیری داده در محل ذخیره سازی مناسب و در نهایت، سنجش و اعتبارسازی نیز در نظر گرفته می شود.

به علت تشابه، معمولا سیستم‌های پشتیبان گیری با سیستم آرشیو اشتباه گرفته می‌شود. پشتیبان گیری با دیگر فرایندها تفاوت دارد به این معنا که آرشیوها کپی اولیه داده ها هستند. اما سیستم پشتیبان گیری نشان می‌دهد که یک نقص می‌تواند عامل ضعف در داده‌ ها باشد و پس از وقوع هر شکستی در پروژه، چگونه وضعیت را به حالت اول بازگرداند.

برای این عملیات، مدل ها یا رسانه های ذخیره سازی داده ها هم اولویت پیدا می کند که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:

  • ذخیره دیسک CD-R و DVD-R
  • دستگاه های ذخیره سازی نظیر SAN Storage و یا NAS Storage
  • رسانه‌های محلی نظیر هارد دیسک ها، فضاهای داخلی ROM/RAM
  • فضاهای ابری یا Cloud

کسب و کار در اینترنت

نظارت، كنترل و پشتیبانی

بی تردید می دانید که پشتیبانی یک ماهیت چندگانه ای از خدمات سخت افزاری و نرم افزاری است و هر پروژه دیجیتالی نیز از هرگونه اشکال و خطایی در ظاهر، کد، عملکرد و… عاری نیست.

آزمون کنترل به فرایند ارزیابی به منظور اطمینان از عملکرد صحیح در رویدادهایی مختلف و در دوره استفاده، گفته می شود.

به عبارت دیگر پیدا کردن ایرادات احتمالی در پروژه در حین ثبت، رسیدگی، پیگیری، ارجاع و ارائه و تکمیل برای عملکرد درست، صحیح و بهینه آن در طول استفاده است.

هر چقدر یک پروژه بتواند با رویدادهای مختلف به صورت مطلوب تر و قابل پذیرش تری چه از نظر عملکرد و چه از راحتی کاربر مواجه شود، می‌توان انتظار داشت عملکرد بهتری هم داشته ‌باشد. به همین منظور اجرای تست و آزمون های مختلف در جهت اطمینان از بهترین عملکرد سیستم، موضوع مهمی است که در ادامه به برخی از آنها می‌پردازیم:

آزمون عملكرد و کارايی: بررسی و تست عملکرد سيستم و تطابق آن با نيازهای اوليه

آزمون واسط كاربر: بررسی و تست رابط کاربری سیستم توسط یک یا چند کاربر تستی

آزمون تحمل بار: شامل استفاده فعال همزمان از حداقل 10 ايستگاه كاری یا استفاده از حداكثر گنجايش پايگاه اطلاعاتی

آزمون امنيت: بررسی پایداری و امنيت اطلاعات موجود در پايگاه داده ها در مقابل دسترسی های غير مجاز

آزمون تحمل خرابی: تست مقاومت در برابر خرابی های عمدی يا غير عمدی و توانايی بازگشت به حالت پايدار و …

آزمون پشتيبانی : تست و بررسی نمونه های پشتیبان گیری از بانک اطلاعاتی و بازگردانی آن

آزمون به روز رسانی: ارائه نمونه تغییرات اولیه به عنوان نخستین ویرایش ی و تست ارائه روزرسانی

پاسخ آزمون و تست های انجام شده به سه حالت زیر قابل ارائه می‌باشد:

تست خوب: احتمال پیدا کردن خطاهای کشف نشده با ارزیابی زیاد
تست موفق: شناسایی حداقل یک خطای کشف نشده
تست کامل: ارزیابی کامل توسط لایه های بالاتر

برآورد هزینه دقیق راه اندازی کسب و کار اینترنتی

بی‌شک اطلاع دارید که هزینه این خدمات مبتنی بر حجم نیازمندی و افزایش ظرفیت توسعه کار است. پس می توان گفت که هزینه نهایی راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی بر اساس نیازمندی‌هایی که صاحبان یک کسب و کار دارند براساس پاسخگویی به پرسش‌نامه اولیه محاسبه خواهد شد.

اما می‌توانید با اخذ مشاوره های رایگان و تخصصی ما بهترین انتخاب را در پیاده سازی ایده های خود داشته باشید.

با بستن قرارداد راه اندازی کسب و کار اینترنتی با دیجی دینگ می‌توانید از کیفیت خدمات نوین بصورتی بهره مند شوید که هم در زمان صرفه‎جویی کنید و هم مجموعه خود را به نحو احسن مدیریت کرده و از مشکلات وقت‎گیر جلوگیری نمایید.

سرمایه گذاری ماهیانه برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی در پلان های ما، این امکان را فراهم می‎کند که هم هزینه نگهداری سرویس‌ها و سرورها کمتر شود و هم از صرف هزینه بالا برای خرابی سیستم‌ها جلوگیری کنید. در نهایت میتوانید با کمترین قیمت از خدمات پشتیبانی دیجی دینگ برای کسب و کار، سازمان و یا شرکت خود استفاده کنید. بنابراین آیتم های زیر در برآورد نهایی هزینه پشتیبانی به شدت موثرند:

  • مشخص کردن تعداد سرویس و دامنه ها و سیستم‌هایی که نیاز به توسعه و پشتیبانی دارند
  • تعیین نوع خدمات درخواستی در زمینه نگهداری و پشتیبانی
  • مشخص کردن تعداد زبان های وبسایت
  • ارتباط کسب و کار با سایر سرویس های اینترنتی

کارشناسان دیجی دینگ همواره آماده ارائه مشاوره‌های لازم و همچنین ارائه راهکارهای تجربه کاربری در جهت ساده‌سازی فرآیندها و بهبود آن‌ها در سازمانتان هستند.

turned_inدسته بندی : مدیریت کسب و کار
moreبرچسب : ، ، ، ، ، ، ، ،

مطالب مرتبط

روش های ایجاد مزیت رقابتی
رقیب شناسی و نحوه تحلیل و آنالیز رقبا

2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست