مدیر سایت باید از اهمیت سرعت بالای وب سایت و نقشی که در ایجاد ارزش برای وبسایت دارد آگاه باشد. اما پیش از آنکه علت این تاثیرگذاری را بگویم بیایید اول بدانیم که سرعت سایت اصلا چیست؟
سرعت سایت چیست؟
سرعت سایت بر اساس 2 عامل سنجیده میشود.
- مدت زمانی که طول میکشد تا اطلاعات یک صفحه سایت بارگذاری شود.
- مدت زمانی که از شروع درخواست مرورگر تا زمان ارسال اطلاعات و دیتا از سمت سرور طول بکشد.
از نگاه مخاطب سرعت سایت مدت زمانی است که پس از ثبت درخواست خود در مرورگر و زدن دکمه اینتر یا کلیک موس، صفحه و اطلاعات سایت کامل بالا بیاید.
عوامل تاثیر گذار در سرعت هاست
فاکتورها و عواملی متعددی در سرعت وبسایت تاثیر گذارند. هاست و سروری که برای سایت خود تعیین کردهاید، طراحی گرافیکی و نوع طراحی سایت، آپدیت بودن و بهینه سازی سایت همگی نقش مهمی در سرعت بارگذاری سایت دارند.
دلیل اهمیت سرعت وبسایت
عموما مخاطب و کاربر در اینترنت به دنبال اطلاعاتی است که در سریع ترین زمان ممکن بدست بیاورد. هر عاملی که باعث شود کاربر زودتر به اصل مطلب برسد، یک امتیاز از طرف گوگل محسوب می شود. عموما موتورهای جستجو به تمام مواردی که به نفع کاربر باشد امتیاز می دهند. از این رو سرعت سایت نیز جزو فهرست رتبه بندی گوگل قرار میگیرد. مهم نیست مطالب سایت شما چقدر مهم است و یا چقدر سایتی جذاب دارید. اگر سرعت سایت شما پایین باشد مخاطب برای بررسی محتوای شما مجبور به معطلی شود، فقط یک کار میکند و آن بستن صفحه سایت شماست.
مدت زمان و سرعت لود محتوای سایت به اندازه مدت زمان لود صفحه سایت اهمیت دارد. برای اینکه نتیجه بهتری از سایتتان بگیرید و مخاطبی را از دست ندهید، به بالا بردن سرعت سایت خود اهمیت بدهید. با این کار هم رتبه بالاتری از گوگل میگیرید و هم مخاطب بیشتری را جذب می کنید. در نتیجه درآمد بیشتر و نتیجه بهتری هم خواهید گرفت.
تاثیرات مهم سرعت روی وب سایت
اهمیت سرعت سایت را از جنبه های مختلفی می توان تحلیل کرد و مورد بازبینی قرار داد. در ادامه 4 تاثیر مهم سرعت در وضعیت وب سایت ها را باهم بررسی میکنیم.
1- کسب رتبه گوگل
یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی، سرعت سایت شماست. سرعت کم سایت خارج از صبر و حوصله کاربر است و به نفع او نیست. از آنجا که منافع کاربر برای موتورهای جستجو خیلی مهم است، بنابراین امتیاز بالا رفتن رتبه گوگل را از دست می دهید. از طرفی مخاطب هم نخواهید داشت. علاوه بر همه این موارد، سرعت پایین سایت باعث می شود تا موتورهای جستجو صفحات کمتری از سایت شما را بیابد. از این رو در روند ایندکس شدن سایت نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.
2- نرخ پرش یا bounce rate
نرخ پرش یا bounce rate، میانگین درصد آمار کاربرانی است که قبل از دیدن محتوای یک صفحه وب سایت از آن خارج می شوند یا به صفحه قبلی باز میگردند.
هر چه تعداد این کاربران بیشتر باشد نرخ پرش هم بیشتر است. اگر به اصطلاح صفحه سایت دیر بالا بیاید یا محتوای آن به کندی لود شود، حوصله مخاطب سر می رود و ترجیح می دهد از این وقت برای بررسی سایر سایت های مشابه استفاده کند. در واقع شما با جدی نگرفتن خطر سرعت سایت، راه را برای رقبایتان هموار می کنید.
در نظر داشته باشید ترافیک سایت شما به صورت مرتب از سمت گوگل بررسی می شود. استاندارد زمان برای نرخ برگشت حدود 5 ثانیه است. یعنی اگر مخاطب برای دیدن محتوای یک صفحه از سایت 5 ثانیه معطل شود، گوگل شما را در رتبه پایین تری قرار خواهد داد.
3- میزان ترافیک و بازدید
سرعت سایت شما بخشی از جذابیت وب سایت شماست. در واقع اعتبار بخشی از سایت به سرعت وبسایت بستگی دارد. همانطور که گفتم حتی اگر مطالب شما مفید باشد، با وجود سرعت کند سایت مخاطب تمایلی به ماندن در آن و انتظار کشیدن برای لود مطالب ندارد. در نتیجه سایت را می بندد. هر چه بر روی افزایش سرعت سایت تان کار کنید، افراد با رغبت بیشتری مطالب شما را جستجو می کنند و در صفحات متعدد سایت شما وارد می شوند. از این رو ترافیک سایت بالا می رود. بالا رفتن ترافیک سایت باعث می شود گوگل شما را به عنوان یک سایت پویا شناسایی کند و جایگاه رتبه بندی شما را تغییر دهد. در نتیجه بر اعتبار سایت شما افزوده می شود و همه اینها در نهایت فروش بیشتر را برای شما به همراه خواهد داشت.
4- سئو وبسایت
اواخر سال 2012 گوگل اعلام کرد که سرعت سایت هم به عنوان یکی از فاکتورهای تاثیر گذار بر سئو سایت محاسبه می شود. و در کنار جذابیت محتوا نقش مهم و کلیدی در این راستا دارد.
قوانین سئو با هدف بهبود شرایط برای جستجوی بهتر کاربران بوجود آمده است و هر عاملی که باعث شود مخاطب سریع تر به هدفش برسد در این امتیاز دهی تاثیر دارد. اگر سرعت سایت پایین باشد، مخاطب کل محتوای جذاب سایت را به لقایش بخشیده و ترجیح میدهد از وقتش برای بررسی یک سایت دیگر استفاده کند. در نتیجه رضایتمندی مخاطب بخش مهمی از سئو سایت را شکل میدهد. امروزه متخصصان سئو معتقند، سرعت سایت به اندازه استفاده از کلمات کلیدی، لینک سازی و تولید محتوا در کیفیت سایت تاثیرگذار است. یک سایت برای بهترین بودن و قرار گرفتن در جایگاه واقعی خود، به بازدید شدن بیشتر نیاز دارد. هر بازدید موقفیت آمیز، عاملی در جذب مشتری است. رضایتمندی یک نفر می تواند منجر به معرفی شما به سایرین شود. در نتیجه نباید این امکان را از خود بگیرید.
هر مخاطبی که به بهانه سرعت کند سایت، صفحه شما را ببندد، انگار یک یا چند مشتری را از دست داده اید. علاوه بر آن در جایگاه واقعی خود را در رتبه بندی گوگل قرار نمیگیرید. پس حتما سرعت سایت را جدی بگیرید.
14 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام
استفاده از پلاگین اختصاصی مثلا ساختن یک پلاگین جایگزین برای ووکامرس روی سرعت تاثیر میزاره؟
بله. اگر بصورت تخصصی و برنامه نویسی اصولی پیاده سازی بشود تاثیرگذار است.
خیلی کاربردی بود ممنون از سایتتون
نظر لطف شماست.
سلام. مرسی از مطلب مفیدتون. میخواستم بدونم که اگه سرعت چند تا از صفحه های سایتم پایین باشه، سرعت سایت هم پایین میاد؟
بله تاثیرگذار است.
واقعا سرعت سایت مهمه . مطلب خوبی بود . تشکر
دقیقاً. نظر لطف شماست.
به نکات جالبی اشاره شد! ممنون
خوشحالیم مورد پسند قرار گرفته است.
سلام.
لطفا در خصوص عوامل تاثیر گذار در سرعت هاست محتوای بیشتری تولید کنید
بله حتما در آینده مطالب کاربردی بیشتری در این خصوص ارائه میکنیم.
تشکر خیلی عالی بود ممنون از سایت خوبتون
نظر لطف شماست.