سایت شرکتی، به مجموعه وبسایت هایی اطلاق می شود که معرف یک شرکت، اداره، یا سازمان (دولتی، خصوصی یا نیمه خصوصی) است و تاریخچه، هدف و خدمات آن شرکت را معرفی می کند.
طراحی سایت شرکتی یک راهکار مناسب برای اعتبار بخشیدن به کسب و کار است. امروزه با رونق گرفتن استفاده از امکانات دنیای اینترنت، سایت های شرکتی نوعی رزومه معتبر برای کسب و کارهایشان محسوب می شوند که در معرفی به دیگران و جذب مخاطب بسیار موثر عمل کرده اند. حتی در بسیاری از موارد گامی موثر در جهت جهانی شدن کسب و کارهای مختلف برداشته اند.
در حقیقت با طراحی یک وبسایت شرکتی، افراد مختلف بدون محدودیت مرزی می توانند شما را پیدا کنند و برای کسب و کار و همکاری با سازمان شما اعلام آمادگی نمایند.
مهم نیست شرکت و سازمان شما چقدر بزرگ یا کوچک باشد. حتی مهم نیست در چه زمینه ای فعال است. برای بهترین بودن، سازمان شما نیاز به طراحی وب سایت دارد که شما را در دنیای اینترنت معرفی کرده و مشتریان بسیاری را برایتان از هر جای دنیا جذب کند. همچنین این وبسایتها یک ارتبط دو طرفه در سازمانها بین مدیر و همکاران ایجاد می کنند.
هدف از طراحی وبسایت شرکتی
هدف از طراحی سایت شرکتی، معرفی شرکت و حوزه کاری آن برای جذب مشتری است. علاوه بر آن بسیاری از محدودیت های مکانی و زمانی در حین کار، به واسطه سایت های شرکتی از میان برداشته می شود. سایت شرکتی، شما و کسب و کارتان را به افراد بیشتری خارج از حوزه محلی دفتر کارتان معرفی می کند. در نتیجه کسب و کار شما خارج از محدوده محیطی، معرفی شده و توسعه پیدا میکند.
ویژگیهای وبسایت شرکتی
ساختار سایت شرکتی باید به گونه ای باشد که کاربرانی که وارد آن می شوند در همان نگاه اول، از هویت و هدف سایت آگاه باشند. مخاطبان باید در کمترین زمان به خدمات مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. در ادامه بصورت کامل ویژگی های مهم یک وب سایت شرکتی را با هم بررسی می کنیم.
1- شرح کامل خدمات
هدف شما از طراحی سایت شرکتی، معرفی خدماتی است که ارائه می دهید. از این رو خیلی مهم است که چه محتوایی تولید می کنید و شرکت خود را چطور معرفی می کنید. اطلاعاتی که در سایت تان بار گذاری می شود باید یک توضیح کامل و جامع از اهداف شرکت و روند کاری آن باشد. هر چه اطلاعات شما کامل تر باشد، جذب مخاطب و اعتماد او به سایت شما بیشتر است.
2- اطلاعات تماس و رزومه
بخش درباره با و تماس با ما، یکی از مهمترین آیتم ها در طراحی سایت شرکتی است. زیرا مخاطب با شرکت و شناسنامه آن آشنا می شود. رزومه شرکت، اعتماد افراد را به شرکت شما افزایش می دهد. وقتی آدرس و شماره تماس خود را مشخص کنید مخاطب میداند که می تواند به شما دسترسی داشته باشد. اگر از نقشه و مپ هم استفاده کنید که چه بهتر. مشتریان شما از اینکه به آنها تا این حد احترام گذاشته و آنها را به آغوش گرم به همکاری دعوت می کنید بسیار استقبال می کنند.
3- نوار منو کاربردی
نوار منو نقش مهمی در سایت شرکتی ما دارد. کاربر به واسطه منو به بخش های مورد نظر خود راحت تر دسترسی خواهد داشت. گالری تصاویر، مقالات، فرم ها، محل وارد شدن به پنل کاربری، و رسیدن به تمامی اطلاعات مورد نظر کاربر، به سرعت از طریق نوار منو امکان پذیر است.
4- لینک سازی اصولی
لینک سازی در تمامی سایتها و به خصوص طراحی سایت شرکتی الزامی است. در واقع خطا در آن به ضرر اعتبار کاری شماست. باید تمامی گزینه های موجود در نوار منو و سایر بخشها، به خصوص بخشی که مربوط به فرم ها می شود، به صفحه اصلی خود لینک شده باشند. اگر مخاطبی نتواند با کلیک بر روی هر بخش از سایت، وارد صفحه مورد نظرش شود، اعتماد خود را به توانایی سازمان شما از دست می دهد. در نتیجه با یک کلیک از صفحه شما خارج می شود.
5- زیرساخت قدرتمند
هاستینگ در تمامی سایتها نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد. سرعت سایت، عملکرد درست آن، ذخیره سازی اطلاعات شما و کاربران و امنیت سایت مستقیما به هاست سایت مربوط است. حتما برای خریداری یک هاست مطمئن از یک شرکت هاستینگ معتبر اقدام کنید.
6- دامنه مرتبط
دامنه یا url سایت بخصوص در طراحی سایت شرکتی اهمیت ویژه ای دارد. بهتر است ادرس سایت یا دامنه سایت را بر اساس برند یا نام شرکت تان ایجاد کنید.
اگر اسم سازمان یا شرکت تان خیلی طولانی است، بهتر است آن را به شکل مخفف ایجاد کنید. پیشنهاد می کنم از پسوندهای بین المللی هم استفاده کنید. شما می توانید از چند پسوند ملی و بین المللی برای سایت شرکتی خود استفاده کرده و آن ها را به یک url ریدایرکت کنید. بدین صورت دسترسی افراد بیشتری به سمت سایت شما امکان پذیر است.
7- سئو و بهینه سازی
سئو در دیده شدن سایت نقش بسیار با اهمیتی و کلیدی دارد. در واقع بسیاری از مشتریان و مخاطبانی که شما را نمیشناسند، به واسطه سئو استاندارد، سایتهی مختلف را در اینترنت و موتورهای جستجو پیدا میکنند. سئو سایت باعث می شود بدون پرداخت هزینه های اضافه برای سایت شرکت خود تبلیغ کنید و برای بهتر دیده شدن در بهترین موقعیت قرار گیرید.
8- طراحی ریسپانسیو
ریسپانسو را در هر نوع سایتی به ویژه طراحی سایت شرکتی جدی بگیرید. سایت شرکتی بک سایت رسمی است و کلاس کاری شما را نیز مشخص می کند. عدم ریسپانسیو بودن سایت باعث می شود تعدادی از مخاطبان شما نتوانند به تمام بخش های سایت شما به راحتی دسترسی داشته باشند و بخش هایی از سایت در صفحه نمایش آنها دیده نشود. در نتیجه ارزش سایت شما از نظر آنها پایین است و به توانمندی سازمان شما اعتماد نخواهند کرد.
9- طراحی رابط کاربری
طراحی رابط کاربری سایت اولین چیزی است که مخاطب با آن روبرو می شود. دقیقا مثل کسی که اولین بار پا به شرکت شما گذاشته و جلو در داخل را وارسی میکند. چقدر به محیط خود اهمیت می دهید؟ سایت شما نیز بخشی از دفتر کارتان است. باید زیبا شناختی اداری را در آن نیز در نظر بگیرید. این کار به مخاطب اثبات می کند که شما تا چه حد به کار خود اهمیت می دهید.
10- امنیت سایت
در طراحی سایت شرکتی، امنیت سایت، بخش مهمی محسوب میشود. بسیاری از اطلاعات سازمانی شما و اطلاعات کاربران شما در سایت شما ثبت و ذخیره شده است. اگر امنیت سایت شما بالا نباشد، خیلی زود سایت شما توسط هکرها و یا ویروس از دستتان خارج می شود. حتی ممکن است بسیاری از اطلاعات سازمانی یا اطلاعات محرمانه شرکت به دست رقبا و هکر ها بیافتد. هکرها می توانند از تمامی اطلاعات سازمانی و اطلاعات کاربران شما سواستفاده های شخصی داشته باشند.
11- شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی این روزها در توسعه کسب و کارها نقش موثری دارند. از این رو در طراحی سایت از آنها نباید قافل شد. حتما باید سایت با شبکه های اجتماعی وابسته به یک سازمان لینک باشد. بسیاری از مخاطبان به واسطه شبکه های اجتماعی شما و خدماتتان را خواهند شناخت. پیشنهاد می کنم این امکان را برای کاربران ایجاد کنید که بتوانند این اطلاعات را در شبکه های اجتماعی خود نیز منتشر کنند. بدین صورت بدون اینکه هزینه ای پرداخت کنید مخاطبانتان شما را به سایرین معرفی می کنند.
علاوه بر این ۱۱ ویژگی اصلی یک وب سایت شرکتی نکات دیگری هم باید در طراحی سایت شرکتی مورد توجه قرار بگیرد که در انتها به تعدادی از آنها به صورت تیتروار اشاره می کنم.
-
طراحی اختصاصی (به لحاظ رنگ، فونت، تولید محتوا)
-
بخش کاتالوگها، مدارک و ایزوها، کارنامه های کاری
-
معرفی مشتریانتان
-
توضیح کامل اطلاعات و گزارش در مورد اهداف و روند کاری سازمان
-
طراحی آیکونهای اختصاصی
-
نمایش اطلاعات مهم در بخش های اصلی
-
جایگاه درست و قابل دید عناصر مختلف سایت
-
برنامه نویسی و کد نویسی حرفه ای