انواع ترافیک وب سایت در سئو و استراتژی محتوا و طراحی و ارزیابی صفحه فرود بسیار مورد توجه قرار میگیرد و بطور کلی یکی از فاکتورهای مهم برای سنجش در حوزه دیجیتال مارکتینگ بشمار می آید.
منظور از ترافیک، تعداد بازدیدکنندگانی است که به وبسایت سر میزنند و از آن بازدید میکنند که این بازدید ممکن است در قالب کل بازدیدهای سایت یا بازدیدکنندگان یک صفحه مشخص سنجیده و اعلام شود.
البته رایج است که ترافیک و بازدید را به دو دستهی کل بازدید و بازدیدهای منحصر به فرد هم تقسیم میکنند. وقتی از بازدیدهای منحصر به فرد صحبت میکنیم، بازدیدهای مکرر یک بازدیدکننده، صرفاً یک مرتبه در آمار محاسبات لحاظ میشود.
سرویسهای سنجش و برآورد ترافیک معمولاً پارامتری به نام Page View را هم به شما اعلام میکنند. اگر Page View برای یک سایت ۴ باشد به این معناست که هر بازدیدکننده به طور متوسط ۴ صفحه از وبسایت را میبیند. بنابراین، تعداد کل بازدید چهاربرابر تعداد بازدیدهای یونیک است.
قاعدتاً اگر بخواهید در مورد ترافیک وبسایت خودتان اطلاعاتی داشته باشید، روشهای بسیار متنوعی برای این کار وجود دارد. به عنوان مثال ممکن است با کدنویسی یا با استفاده از ابزاری مانند Google Analytics این کار را انجام دهید.
برای بررسی ترافیک وبسایتهای دیگر هم، مجموعهی گستردهای از ابزارها وجود دارد که Site Price یک نمونه از ابزارهای ساده برای کاربردهای آماتوری است.
قاعدتاً اگر ترافیک یک سایت نسبت به سایت دیگر مد نظر شما باشد، ابزارهایی مانند سیمیلار وب هم میتوانند مفید باشند.
بحث بازدید و نحوهی ثبت و اندازه گیری آن، جزئیات فنی بسیاری دارد که خارج از بحث ماست. در اینجا صرفاً میخواهیم به این سوال بپردازیم که بازدیدکنندگان یا ترافیک یک وبسایت از چه کانالهایی تأمین میشود؟
انواع ترافیک
معمولاً ترافیک وب سایت را از نظر منشاء به سه بخش تقسیم میکنند:
ترافیک مستقیم (Direct Traffic)
ترافیک مستقیم به بازدیدکنندگانی گفته میشود که مستقیماً به علت شناخت قبلی از وبسایت یا به علت مشاهدهی آدرس وبسایت در یک روزنامه یا مجله یا تبلیغ محیطی، آدرس سایت را تایپ میکنند و وارد آن میشوند.
کاربران و بازدیدکنندگان وفادار یک سایت، قاعدتاً بخشی از ترافیک مستقیم آن وبسایت هستند؛ اما به خاطر داشته باشیم که ویژگی اصلی ترافیک مستقیم این است که رد پایی از مسیر قبلی بازدیدکنندگان در فضای آنلاین وجود ندارد.
بنابراین اگر در یک سمینار یا سخنرانی یا برنامه تلویزیونی، یک وبسایت یا وبلاگ معرفی شد، با وجودی که این نوع ورودی عملاً حاصل از تبلیغ و اطلاعرسانی است، همچنان بخشی از ترافیک مستقیم محسوب میشود.
ترافیک ارجاعی (Referral)
ترافیک ارجاعی همانطور که از نامش پیداست، با کلیک کردن بر روی لینک وبسایت شما در یک فضای دیگر ایجاد شده است.
بطور مثال کسانی که بر روی لینک یا بنر تبلیغی شما در یک سایت دیگر کلیک میکنند و به سایت شما هدایت میشوند.
و یا بازدیدکنندگانی که لینک شما را از طریق ایمیل یا نرمافزارها و اپلیکیشنها دریافت میکنند و بر روی آن کلیک میکنند و وارد سایت یا وبلاگ میشوند.
کسانی که از طریق شبکه های اجتماعی به وبسایت شما هدایت میشوند هم در دسته ترافیک ارجاعی قرار میگیرند.
این موضوع را به خاطر داشته باشید که برخی از منابع، ترافیک ارجاعی را به 4 بخش ترافیک ایمیل، ترافیک شبکه اجتماعی، ترافیک نمایش و ترافیک رفرال هم تقسیم میکنند و بطور جداگانه به اندازهگیری آنها میپردازند.
ترافیک موتورهای جستجو (Search Traffic)
موتورهای جستجو هم، یکی از منبعهای اصلی تأمین ترافیک وبسایتها هستند.
این موتورها به دو شیوه ترافیک را به سایتها هدایت میکنند که با نام های ترافیک ارگانیک و ترافیک پرداختی مورد بررسی قرار میگیرند.
در روش نخست، موتورهای جستجو لینک سایتها و مطالب آنها را در نتایج جستجو نشان میدهند و کاربران بر روی آنها کلیک میکنند که ترافیک ارگانیک نامیده میشود.
در روش دوم، سایتها با پرداخت هزینهای به موتورهای جستجو، از آنها میخواهند که در کنار نتایج جستجو، لینک آنها را هم نمایش دهد و برایشان تبلیغ کند که با نام ترافیک خریداری شده یا پرداختی شناخته میشود.
مستقل از اینکه کدام شیوه مورد استفاده قرار گرفته است، ترافیک موتورهای جستجو تحت عنوان Search Traffic طبقهبندی میشوند و از دستهی ترافیک ارجاعی تفکیک میشوند.
به نظر شما کدام یک از انواع ترافیکها از اهمیت و اعتبار بالایی برخوردار هستند و در رشد و توسعه یک کسب و کار دیجیتالی تاثیر بسزایی دارند؟ خوشحال میشویم نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.