هر کس در حوزه طراحی سایت و بازاریابی محتوا فعالیت می‌کند، قاعدتاً علاقه دارد افزایش ترافیک و بازدید وبسایت را در وب‌سایت خود و خصوصاً صفحه‌هایی که به عنوان صفحه فرود در نظر گرفته است بدست بیاورد.

به این نکته توجه کنید که کلمه‌ی مرتبط در جمله‌ی قبل بسیار مهم و کلیدی است چون بازدیدکننده‌ و ترافیک بیشتر، الزاماً همیشه بهتر هم نیست. اگر مدیر یک وب‌سایت به افزایش ترافیک فکر می‌کند، باید حتماً به مرتبط بودن ترافیک هم توجه کند.

همچنانکه در دنیای فیزیکی، اگر یک ابزارفروشی دقیقاً در مسیر ورودی یک رستوران قرار بگیرد، افزایش تردد قابل ملاحظه‌ای را تجربه خواهد کرد اما احتمالاً هزینه‌ی این افزایش تردد، بیشتر از منافع آن خواهد بود.

به هر حال در گام اول، بحث جذب ترافیک و در گام بعد، افزایش ترافیک وبسایت یک دغدغه‌ی مهم با اولویت بالا در بازاریابی محتوا محسوب می‌شود.

10 روش افزایش ترافیک سایت

10 روش افزایش ترافیک سایت

روش های جذب و افزایش ترافیک بسیار متنوع هستند و جزئیات و ریزه‌کاری‌های خود را دارند. بنابراین، در حال حاضر صرفاً به فهرست کردن و معرفی 10 روش تاثیرگذار می‌پردازیم.

1- استفاده از پیام رسان

یکی از روش‌های جذب ترافیک، استفاده از نرم افزارهای پیام رسان است.

تلگرام، واتس اپ و ده‌ها نرم افزار پیام رسان دیگر، این فضا را ایجاد کرده‌اند بتوانیم دوستان خود را از طریق پیام‌های اختصاصی و مخاطبان عمومی خود را از طریق پیام‌های گروهی به صفحه‌های مورد نظر در سایت خود هدایت کنیم.

البته پیشنهاد من این است که در زمان ارسال لینک در پیام‌رسان‌ها ترجیحاً از سرویس‌ کوتاه کننده لینک استفاده کنید. با این کار، هم ظاهر لینک شما روی موبایل تمیزتر خواهد بود و هم بعداً می‌توانید ردیابی را به شکلی ساده‌تر و دقیق‌تر انجام دهید.

2- تولید و عرضه محتوا

عرضه محتوای رایگان، می‌تواند یک راه بسیار جذاب و نسبتاً کم هزینه برای جذب مخاطب باشد.

در واقع، این وظیفه استراتژیست محتوا در مجموعه شما است که تصمیم بگیرد آیا عرضه و تولید محتوا بصورت رایگان، برای جذب ترافیک به سایت شما انتخاب مناسبی هست یا نه.

مزایا و معایب عرضه محتوای رایگان چیست؟

به این نکته توجه کنید که محتوای رایگان، محتوای تبلیغاتی رایگان نیست. بلکه محتوای مفید رایگان است که در بخشی از آن، به مجموعه‌ی شما و سایت شما هم اشاره شده است.

و البته عرضه‌ی محتوای رایگان، وقتی می‌‌تواند یک ابزار موفق باشد که محتوای شما از جنس ویروسی و اصطلاً وایرال شده باشد. به عبارت دیگر، دریافت‌کنندگان محتوا، با میل و رغبت آن را برای دوستان و آشنایان و مخاطبان خود ارسال کنند.

3- تعامل و مشارکت

یکی از شیوه های قدیمی در جذب ترافیک که البته هنوز هم به همان اندازه و شاید بیشتر کاربرد دارد ایجاد مشارکت و همکاری با دیگران است.

الگوهای متنوعی برای این کار وجود دارند که بسیاری از آنها تحت عنوان Affiliation شناخته می‌شوند.

در میان وبلاگ‌نویسان، تبادل لینک نمونه‌ای از مکانیزم‌های تعاملی برای جذب ترافیک است. دو وبلاگ نویس، لینک وبلاگ‌های یکدیگر را در کنار وبلاگ خود می‌گذارند تا بازدیدکنندگان از وبلاگ هر کدام به وبلاگ دیگری هدایت شوند.

در شکل‌های پیچیده‌تر، سایت یا صفحه‌ی مد نظر شما در سایت دیگر معرفی می‌شود و شما به ازاء فروش هر محصول به کسانی که از طریق سایت همکار آمده‌ است، درصدی از فروش را به آن سایت پرداخت می‌کنید.

4- ارتباط با مشتریان

شاید شما هم با برند و کسب و کارهایی مواجه شده باشید که پس از خرید محصول‌شان، شما را ترغیب می‌کنند تا به سایت‌شان سر بزنید و مشخصات خود و محصول‌تان را در آن‌جا ثبت کنید.

صفحه‌ی رجیستر و ثبت محصول کاربردهای متعددی دارد. ردیابی محصولات و شناسایی بهتر مشتری، دو مورد از این کاربردهاست.

اما بسیاری از برندهای بزرگ که شما را به رجیستر کردن ترغیب می‌کنند، مکانیزم‌هایی هم در نظر می‌گیرند تا دوباره به سایت‌شان سر بزنید. چون مراجعه‌ی بعدی مشتری به سایت، از هر روش دیگری برای مدیریت ارتباط با مشتری، ارزانتر و اثربخش‌تر است.

5- اطلاع رسانی فیزیکی

قرار نیست همیشه بازدیدکنندگان ما، از فضای آنلاین به سایت ما هدایت شوند.

ممکن است شما از طریق یک آگهی مکتوب در روزنامه، یک رپورتاژ آگهی در یک مجله یا به کمک بیلبورد و سایر روش‌های تبلیغاتی مانند سخنرانی در یک سمینار یا برگزاری یک گردهمایی یا حامی شدن در برنامه‌ی اجتماعی، بازدیدکنندگانی را از فضای فیزیکی به فضای آنلاین جذب کنید.

البته این نکته را به خاطر داشته باشید که بهتر است تا حد امکان، این نوع برنامه‌ها را به شکلی طراحی کنید که ردیابی بازدیدکنندگان امکان‌پذیر باشد. به عبارتی بتوانید برآوردی از تعداد کسانی که به واسطه‌ی فعالیت فیزیکی شما از سایت‌تان بازدید کرده‌اند داشته باشید. با این شیوه، می‌توانید هزینه‌ی جذب مشتری را هم حساب کنید و ارزیابی بهتری از برنامه‌ی خود داشته باشید.

افزایش ترافیک سایت

6- روابط عمومی آنلاین

یکی از فعالیت‌هایی که طی سال‌های اخیر به صورت گسترده مورد توجه قرار گرفته، بحث روابط عمومی آنلاین است که گاهی به صورت OPR هم نمایش داده می‌شود.

البته روابط عمومی آنلاین، با برخی از عنوان‌های دیگری مانند حضور در شبکه های اجتماعی هم‌پوشانی دارد.

با این حال، خود این موضوع، چنان گسترده شده که ارزش دارد عنوان مستقلی به آن اختصاص داده شود.

موارد زیر، نمونه‌هایی از فعالیت‌های OPR هستند که می‌توانند برای سایت شما ترافیک ورودی به همراه داشته باشند:

  • نوشتن پست مهمان در سایت‌های دیگران
  • کامنت گذاشتن در سایت‌های مطرح و پربازدید
  • تعامل با کسانی که حرف و دیدگاه آنها در فضای آنلاین تاثیرگذار است
  • مصاحبه با رسانه‌های پرمخاطب

7- فعالیت در شبکه های اجتماعی

اینستاگرام، فیس بوک و توییتر، تنها نمونه‌هایی از مجموعه‌ی گسترده‌ی شبکه های اجتماعی هستند که می‌توانند برای هدایت ترافیک به سایت شما مورد استفاده قرار بگیرند.

این نکته را به خاطر داشته باشید که در ارزیابی شبکه های اجتماعی، فریب فالوورها و تعداد استفاده‌کنندگان یک شبکه را نخورید.

آنچه اهمیت دارد نرخ تعامل و یا به عبارتی نرخ تبدیل فالوور به بازدیدکننده است. چون ممکن است یک شبکه اجتماعی که مجموعاً صد هزار کاربر دارد و شما در آن صد فالوور دارید در مقایسه با شبکه اجتماعی دیگری که یک میلیون کاربر دارد و در آنجا شما ده هزار فالوور دارید، ترافیک بیشتری به سایت شما ایجاد بکند.

8- تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی که آن را با نام PPC یا Pay Per Click می‌شناسند، یکی از روش‌های رایج در تبلیغات است.

از شرکت‌های بزرگ بین‌المللی مانند گوگل در قالب Google AdWords و فیس بوک تا شرکت‌های کوچک محلی در سراسر جهان، مجموعه‌ بسیار متنوعی از خدمات PPC وجود دارد.

این شرکت‌ها، برای سایت شما تبلیغ می‌کنند و به ازاء هر کلیک روی تبلیغ‌تان، مبلغ مشخصی از شما دریافت می‌کنند.

9- بهینه سازی سایت

طبیعتاً بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو که معمولاً آن را به نام Search engine optimization یا SEO می‌شناسند، یکی از روش‌های کلیدی برای جذب مخاطب به وبسایت است.

این شیوه، اگر چه در کوتاه مدت جواب نمی‌دهد و حجم ترافیک ورودی آن هم الزاماً بالا نیست، اما می‌تواند در بلندمدت یک استراتژی پایدار و اقتصادی باشد.

به هر حال، وقتی در یک سایت پربازدید، یک بنر تبلیغاتی می‌دهید، در همان هفته‌ی اول چند هزار کلیک دریافت خواهید کرد. قاعدتاً نباید چنین انتظاری را از موتور جستجو داشته باشید.

با این حال، قاعدتاً نمی‌توانید همیشه بخشی از درآمد خود را به تبلیغات گسترده اختصاص دهید. ضمن اینکه تجربه نشان داده است که معمولاً نرخ تبدیل کسانی که از طریق موتورهای جستجو به سایت شما می‌رسند، بالاتر از سایر روش‌هاست.

10- ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ و به طور کلی هر نوع استفاده از ایمیل به عنوان ابزار ارتباطی، از دیگر شیوه‌های جذاب و افزایش ترافیک وبسایت است.

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ، بسیار گسترده‌تر از تبلیغات ایمیلی است.

در تبلیغات ایمیلی، شما یک پیام تبلیغاتی مشخص دارید و می‌خواهید آن را از طریق ایمیل، برای افراد زیادی ارسال کنید. در چنین شرایطی، حتی ممکن است اصول اخلاقی را زیر پا بگذارید و با خرید یک بانک ایمیل، این کار را انجام دهید.

اما وقتی از بازاریابی ایمیلی حرف می‌زنیم، منظورمان ارتباط بلندمدت و دوسویه با مشتریان بالقوه و بالفعل است. این ارتباط، با مجوز مشتری آغاز شده و با رضایت او ادامه پیدا می‌کند. ضمن این‌که پیام‌هایی هم که رد و بدل می‌شوند، فراتر از پیام‌های تبلیغاتی هستند.

ترافیک سایت

مستقل از اینکه از چه روش‌هایی برای هدایت ترافیک به سایت خود استفاده می‌کنید، مهم است به نخستین نقطه‌‌هایی که بازدیدکننده را به آنها هدایت‌ کرده‌اید، بیشتر و بهتر فکر کنید.
آشنایی با طراحی صفحه فرود و تحلیل آن برای این منظور بسیار مهم و کاربردی است. اگر بحث جذب ترافیک برای شما جدی است، حتماً برای شناخت و طراحی Landing Page وقت بیشتری اختصاص دهید.
در انتها خوشحال می‌شویم که اگر شما هم روش دیگری برای افزایش جذب کاربران و افزایش ترافیک وب‌سایت می‌شناسید آنها را با ما به اشتراک بگذارید؟

turned_inدسته بندی : دیجیتال مارکتینگ
moreبرچسب : ، ، ، ،

مطالب مرتبط

20 نکته کلیدی در ویدئو مارکتینگ
محاسبه شاخص هزینه جذب مشتری (CAC)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست