همین اول کار خدمتتان عرض کنم که این یک پست متفاوت است و من به شما راهکار مستقیم و زودبازده برای رسیدن به صفحه اول گوگل ارائه نمی‌دهم. فقط یک گپ دوستانه با هم داریم و می‌خواهیم بررسی کنیم که چطور یک سایت به صفحه اول گوگل می‌رسد و حتی لینک 1 می‌شود. دوست ندارم یک لیست طولانی آماده کنم و بگویم با انجام این استراتژی کلمه کلیدی هدف به رتبه عالی می‌رسید. فقط 5 راهنمایی و تجربه را برایتان نوشتم تا شاید به دردتان بخورد.

سئو تضمینی

یک نکته بسیار بسیار مهم را از من داشته باشید، چیزی به اسم سئو تضمینی وجود ندارد. گول این کلمات و این افراد را نخورید.

کسانی که ادعا می‌کنند به صورت تضمینی سایت شما را به فلان جایگاه می‌رسانند، یا دروغ می‌گویند یا درک درستی از سئو ندارند. هیچوقت نمی‌شود تضمین داد که با انجام یک سری کارها سایت شما در صفحه اول نتایج قرار می‌گیرد. چون سناریوهای مختلفی ممکن است رخ بدهد و شاید آنقدر حوزه کاری شما رقیب جدی داشته باشد که در اوایل کار با رعایت تمام اصول سئو باز هم در لیست نتایج جایگاه خیلی خوبی نداشته باشید.

چند وقت قبل با شخصی صحبت کردم. یک سایت مربوط به باربری و حمل و نقل داشت. ایشان از من می‌خواست سایتش را برای تقریبا 100 کلمه کلیدی هدف به لینک اول گوگل برسانم. جالب اینجا بود که نمی‌خواست هیچ مبلغی پرداخت کند و میگفت هر وقت این 100 کلمه کلیدی در لینک 1 قرار گرفتند مبلغ نسبتا خوبی پرداخت می‌کنم. تلاشهای من برای قانع کردن ایشان که سئو اینطور کار نمی‌کند به هیچ جا نرسید.

البته بعضی از کلمات کلیدی هستند که رقابت چندانی ندارند و به ندرت در ماه سرچ می‌شوند. رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل و حتی لینک یک شدن برای این کلمات کار سختی نیست و به راحتی انجام می‌شود. باز هم به نظر من ضمانت این کلمات هم کار جالبی نیست.

پس سئو تضمینی را فراموش کنید و با دقت و پشتکار روی سایت کار کنید. اگر اصول و مفاهیم سئو را به خوبی رعایت کنید و مسیر را درست بروید به جایگاه خوبی می‌رسید. دلتان را به این جملات قشنگ خوش نکنید.

سئو تضمینی

زمان رسیدن به صفحه اول گوگل

رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل کار یکی دو روز نیست. نمی‌شود ره صدساله را یک شبه طی کرد. اگر سایت تازه تاسیسی دارید و بر روی کلمات پررقابت و دشوار کار می‌کنید، فکر لینک 1 گوگل دقیقا آب در هاون کوبیدن است. البته اگر دید بلند مدت دارید که بسیار عالی است. منظور من این است که بلافاصله به آن نقطه نمی‌شود رسید که هیچ اصلا گوگل به شما اجازه این کار را نمی‌دهد تا زمانی که به سایتتان اعتماد کند چون قابل اعتماد بودن سایت یا داشتن آتوریتی بالا بسیار بسیار مهم است.

مزایای رسیدن به صفحه اول گوگل

جذب ترافیک ارگانیک و رایگان بیشتر مساوی با فروش محصول یا خدمات بیشتر است.

تقریبا 92% جستجوها با گوگل انجام می‌شود و تقریبا 40% افراد روی لینک اول نتایج کلیک می‌کنند. و نکته غم‌انگیز ماجرا اینجاست که تقریبا 90% افراد در صفحه اول نتایج کارشان راه میافتد و کاری با صفحه 2 به بعد ندارند. پس اگر در کلمات کلیدی هدف در صفحه اول نتایج نباشید تقریبا 10% شانس دیده شدن دارید. در صفحات 3 به بعد این عدد بسیار کمتر هم می‌شود. می‌دانیم که در دنیای واقعی کاربران در همان صفحه اول نتایج به چیزی که می‌خواستند می‌رسند.

پس رفتن به صفحه اول نتایج گوگل یک آرزوی منطقی و دست یافتنی برای هر مدیر سایتی است.

مسیر رسیدن به صفحه اول گوگل

من 5 راهکار پیش رویتان می‌گذارم که در بلندمدت شما را در رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل کمک می‌کند.

1. هدف مشخصی برای سایت داشته باشید

مهم ترین چیز فهمیدن کسب و کار خودتان است. باید بدانید که چرا سایت زده‌اید و قرار است دقیقا چه سرویسی ارائه دهید. اگر به خوبی هدفتان را نشناسید کار کردن روی سایت دشوار می‌شود. کارهای جسته گریخته و پراکنده رتبه بندی شما را دچار مشکل می‌کند.

مثلا دیوار یک سرویس خرید و فروش آنلاین بدون واسطه است. یا سایت زومیت یک مجله خبری آنلاین است.

این سایتها دقیقا می‌دانند باید چه کار کنند. می‌دانند به چه سوالهایی باید پاسخ بدهند و کدام نیاز کاربران را برطرف کنند.

اگر سایت فروشگاهی دارید دقیقا بفهمید چه محصولی می‌فروشید و باید چه خدماتی ارائه کنید. این سوالات را حتما از خودتان بپرسید:

  • سایت من دقیقا با چه هدفی ساخته شد؟
  • قرار است چه سرویسی ارائه کنم که مردم دوستش داشته باشند و درآمد کسب کنم؟
  • برنامه درآمدزایی من چیست؟
  • آیا برنامه بلندمدت برای اهداف سایت دارم؟
  • به چند نفر نیرو برای مدیریت سایت نیاز دارم؟
  • برنامه ای برای توسعه سایت دارم؟
  • بازدیدکننده‌های فعلی از سایتم راضی هستند؟

مهم‌ترین بخش کار همینجاست. فهمیدن کسب و کارتان و مسیری که باید طی کنید.

شروع کنید به گشتن و تعیین استراتژی کلمات کلیدی مرتبط به موضوع سایتتان. ببینید مردم چه چیزهایی جستجو می‌کنند و شما دوست دارید با چه کلماتی ترافیک جذب کنید.

2. مخاطبان و کاربران خود را بهتر بشناسید

شما معمولا با یک طیف خاص از جامعه سر و کار دارید. یعنی گروهی خاص با جریان فکری خاص که به سایت شما سر می‌زنند. باید بدانید مخاطب شما کیست و با چه هدفی وارد سایت شما می‌شود.

یک سایت ترک سیگار با مخاطبان سیگاری طرف حساب است که هدفشان ترک سیگار است. یک فروشگاه آنلاین کتاب کاربران کتابخوان دارد. یک سرویس سفارش آنلاین غذا با مخاطبان گرسنه طرف حساب است که دوست دارند در زمان کوتاه یک غذای خوب به دستشان برسد. یک سایت آموزش برنامه نویسی با افرادی سر و کار دارد که کامپیوتر را می‌فهمند. یک سایت مثل دیجی دینگ با شما کار دارد که به احتمال زیاد یا صاحب سایت و کسب و کاری هستید یا سایت کسی را مدیریت می‌کنید.

اگر کاربران را درک نکنید سایت شما به هیچ جا نمی‌رسد …

برای این بخش از کار شروع کنید به شناخت کاربران و ببینید چه نیازهایی دارند. کاربران نیازهای خود را با سرچ نشان می‌دهند و می‌توانید با ابزاری مثل گوگل ترندز محبوبیت یک جریان را بفهمید.

با هر طیفی که در ارتباط هستید سعی کنید نیازهایشان را حدس بزنید. مثلا یک فرد کتابخوان شاید کتاب صوتی را هم دوست داشته باشد. یا یک برنامه‌نویس شاید سئو را هم دوست داشته باشد. با تحلیل رفتار کاربران می‌توانید پیشنهادهای جالبی به آن‌ها بدهید و ترافیک بیشتری جذب کنید.

3. رقبای خود را تحلیل کنید

کار سوم تحلیل رقیبان است. یک بخش جدی در هر کسب و کار. باید بدانید کسی که کارش مشابه شماست چه شرایط و چه جایگاه و چه اهدافی دارد. من این حرف را قبول ندارم که فقط باید کار خودمان را بکنیم و به ما ربطی ندارد که فلان رقیب چه کار می‌کند. اصلا با این طرز فکر سرنوشتمان به سرنوشت نوکیا دچار می‌شود وقتی که از سایر همکارانش جدا ماند.

باید بدانید که رقبای شما چه برنامه‌ای دارند و مشغول چه کاری هستند. اجازه ندهید که در حرفه خود از غافله جا بمانید.

کلمات کلیدی خود را جستجو کنید و لینکهای ۱ تا ۱۰ گوگل را نگاه کنید. ببینید چه سایتهایی هستند که گوگل آنها را به عنوان بهترین نتایج نشان داده است. به نطرتان لیاقتش را دارند؟ چه کارهایی انجام داده‌اند که الان در این جایگاه هستند؟ به نظرتان می‌توانید چیزی بهتر از این لیست تولید کنید؟ آیا رقبا به خوبی query مورد نظر شما را پوشش داده‌اند؟ آیا نیازتان برآورده شده؟ یا خیلی بیشتر از نیاز خودتان اطلاعات گرفتید؟

تحلیل رقبا و درک معایب و مزایای آن‌ها، یک قدم محکم در رسیدن به صفحه اول نتایج گوگل است.

یک نکته مهم برای خود من رعایت این مورد است:

اگر چیز خوبی در وب منتشر شده و نیاز کاربر را برطرف کرده تو نباید وقتت را برای آن هدر بدهی.

وقنی نقاط ضعف و قوت حریفتان را پیدا کردید برگ برنده دست شماست. نقاط قوتش را یاد بگیرید و از نقاط ضعفش در سایت خود به بهترین شکل استفاده کنید.

ابزارهایی مثل Ahref هستند که اجازه می‌دهند کلمات کلیدی سایت رقیب را تحلیل کنید.

دو روش برای بالا بردن ترافیک و رفتن به صفحه اول نتایج گوگل وجود دارد. در روش اول باید جذب ترافیک طبیعی (Organic) به کمک سئو داشته باشید و در روش دوم با استفاده از امکانات google Adwords و با پرداخت هزینه ترافیک مورد نظرتان را بدست بیاورید.

مثال ماهی دادن و ماهی‌گیری یاد دادن را حتما شنیده‌اید. مورد دوم همان ماهی دادن به کاربر است. یک لقمه آماده که نوش جان کند. در این پست تمرکز ما روی مورد اول است و می‌خواهیم با ترافیک طبیعی به رتبه‌های خوب برسیم. بدون کمک پول و تبلیغات گوگل.

4. انجام اصولی سئو داخلی (On Page Seo)

بعد از اینکه مثلث هدف سایت، مخاطبان و رقبا را بررسی کردید کار عملی به طور جدی شروع می‌شود. اینجاست که باید سئو را بفهمید و از آن استفاده کنید.

دوست ندارم یک لیست طولانی از مباحث سئو داخلی بنویسم. اگر دوست داشتید سری به پست سئو داخلی چیست بزنید و سایر مطالب سایت را مرور کنید‌.

انجام سئو داخلی سایت کار وحشتناک یا بسیار پیچیده‌ای نیست که از عهده آن برنیایید. اجازه ندهید تبلیغات رنگارنگ بعضی از سایتها شما را دلسرد کند که مثلا برای متخصص شدن در سئو داخلی باید فلان میلیون پول پرداخت کنید و فلان پکیج را بخرید.

همه این فکرها را دور بریزید. اصلا اینطور نیست. گوگل را یک ربات ببنید که سعی می‌کند از کار شما سر در بیاورد. هر چقدر کار خود را تمیزتر انجام دهید بیشتر از شما خوشش می‌آید. یک سری استاندارد وجود دارند که باید سایتها رعایت کنند و این اصول همان On page Seo هستند. پا را فراتر گذاشته و گوگل را یک انسان ببینید. یک دوست که دلش می‌خواهد شما را در جایگاه بهتری قرار دهد، البته اگر اصول را رعایت کرده باشید.

5. انجام اصولی سئو خارجی (Off Page Seo)

اگر دو سایت a و b داشته باشیم و هر دو سایت موقعیت کاملا یکسانی از لحاظ ساختار داشته باشند، اینجاست که تعداد بک لینک بیشتر از قبل خودش را نشان داده و باعث افزایش رتبه و جایگاه سایت می‌شود.

با اطمینان می‌توانم بگویم هنوز هم بک لینک اهمیت زیادی برای گوگل دارد. با اینکه در سال های اخیر اصول سئو تغییر کرده‌اند اما باز هم نباید لینک گرفتن را فراموش کنید.

درست‌ترین کار برای بک لینک گرفتن این است که هیچ کاری انجام ندهید و سایتتان آنقدر قوی و قابل اعتماد باشد که بقیه سایتها به طور طبیعی به شما اشاره کنند. مثل سایت سنجش کشور. اما در دنیای واقعی این کار کمی مشکل است و خیلی‌ها خودشان دست به کار شده و لینک بیلدینگ انجام می‌دهند.یعنی برای سایتشان بک لینک ایجاد می‌کنند.

اگر لینکهای مفید و مرتبطی کسب کنید شانس بیشتری برای رفتن به صفحه اول نتایج گوگل خواهید داشت.

پیشنهاد می‌کنم حتما نگاهی به پست سئو خارجی یا Off Page Seo چیست بیندازید.

جمع بندی

هیچ میانبر یا تکنیک خاصی برای رفتن به صفحه اول نتایج گوگل وجود ندارد. بایدصبور باشید و مرحله به مرحله در مسیر قدم بردارید.

یک سایت خوب راه بیندازید، مخاطبان را بشناسید، رقبا را تحلیل کنید، سئوی داخلی را درست انجام دهید، از  off page Seo غافل نباشید. با رعایت این کارها به مرور نرخ کلیک سایت شما بالا می‌رود. گوگل به کمک الگوریتم رنک برین سایت شما را مناسب می‌‌بیند و افزایش رتبه خواهید داشت.

turned_inدسته بندی : بهینه‌سازی موتور جستجو
moreبرچسب : ، ، ،

مطالب مرتبط

9 فاکتور مهم در ثبت دامنه
چرا هر صفحه فقط یک عنوان H1 نیاز دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست