این مطلب یک نمونه جامع و کلی از تمام مواردی است که در هنگام سفارش خدمات مدیریت شبکه‌های اجتماعی به آن نیاز دارید. این مطلب باتوجه به شناخت بازار و برپایه دانش، تجربه و مشاهدات پیرامونی، تدوین و تنظیم شده و بی شک طیف گسترده تری را پس از ارزیابی و مطالعه درخواست کارفرمایان و طرح سایر نیازمندیهایشان می تواند پوشش دهد. فلذا هدف از ارایه این مطلب برای کمک و آگاهی سازی به افرادی است که درصدد استخدام مدیر شبکه اجتماعی هستند و یا افرادی که میخواهند بعنوان مدیریت شبکه اجتماعی پروژه ای را بگیرند، تا با اطمینان خاطر از تمام بخش های مورد نیاز در این قبیل پروژه ها اقدام نمایند. البته فریلنسرها هم می توانند با استفاده از محتوای این مطلب یک پروپوزال جامع برای ارائه به مشتریانشان آماده کنند.

شرح نیاز در شبکه‌های اجتماعی

ضریب نفوذ اینترنت، تلفن‌همراه و صفحات وب در عصر دیجیتال باعث شده تا روش‌هایی برای تشکیل اجتماعات انسانی در سطح جهانی با هویت مجازی شکل بگیرد، از این روش‌ها تحت عنوان شبکه‌های اجتماعی یا سوشال نتورک که دارای ساختاری اجتماعی ولی دیجیتالی است یاد می‌کنند که در حقیقت راهکارهای تحت‌وب با قابلیت‌هایی منحصر برای تشکیل انواع اجتماعات و گروه‌ها جهت ارتباط یا انتشار محتوای دیجیتالی هستند و این راهکارها معمولا بر اساس یک یا چند نوع وابستگی خاص نظیر نشر یا بازنشر محتوای تولیدی، ایده‌ها و تبادلات فکری، ارتباطات افراد را به‌شکلی کاملا ویروسی و فراگیر در جوامع بشری برقرار و توسعه می‌دهد و سبب اتصال و ارتباط آنها می‌شود.

هر شبکه‌ی اجتماعی ساختار جذب مخاطب و توسعه‌ی خودکار، فرایند اعتیاد مخاطب به استفاده‌ی از آن را به اشکال مختلفی ارایه می‌کند برخی با اشتراک‌گذاری تصاویر، برخی با پیشنهادات شغلی، برخی با گپ و گفتگوهای دوستانه، برخی با هدف سرگرمی و…! رشد قارچ‌گونه این راهکارها دلیل محبوبیت آنهاست و امروزه صدها و شاید هزاران شبکه‌ی اجتماعی ملی و بین المللی وجود دارد که از میان این حجم عظیم چندین مورد از آنها به‌شکل بسیار حرفه‌ای و پیشرفته‌ای مورد استفاده میلیون‌ها و گاها میلیاردها انسان قرار گفته‌اند این یعنی شما جامعه‌ای برای انتقال پیام خود دارید به وسعت یک جهان بیننده! زیرا این راهکارها صرفا برای سرگرمی و یا ارتباطات شخصی نیست بلکه بستری مناسب برای بازاریابی، برندسازی، آموزش، بهبود و توسعه رشد فردی یا سازمانی و به اشتراک‌گذاری دانش، راهکارها و ایده‌ها در سطح جهانی است بنابراین عطف به این مزیت، شبکه‌های اجتماعی یکی از بهترین رسانه‌ها یا درگاه‌های تبلیغاتی فرد یا گروه و یا سازمان است به‌همین خاطر جذب مخاطب و انتقال پیام به طیف وسیعی از افراد مستعد در این راهکارها بسیار رایج شده که تولید محتوا یکی از آنهاست.

کمتر فرد یا کسب و کاری را می‌بینید که در یک یا چند شبکه‌ی اجتماعی پروفایل یا کانال (گروه) برای توزیع آنی پیام خود نداشته باشد. حضور رقابتی کسب و کارها برای تسلط بر بازارها و افزایش میزان محبوبیت و فروش به‌شدت افزایش یافته و لزوم استفاده از روش‌های مهندسی شده برای حفظ و یا تقویت کسب و کار بیش از پیش مورد توجه صاحبان کسب و کار و مدیران فروش و بازاریابی است.

شبکه‌های اجتماعی مفهوم جدیدی نیست از گذشته تا امروز بوده اما شکل بازسازی آن در عصر حاضر و بخصوص در تحول دیجیتال قرن اخیر به‌شکل غیرمنتظره‌‌ای تغییر کرده و حجم گسترده‌تری از المان‌ها و آیتم‌های مختلف را برای هم‌رسانی و فراگیر‌کردن از برند شخصی یا تجاری در برمی‌گیرد. شبکه‌های اجتماعی در حقیقت به نمونه راهکارهای تحت‌وب گفته می‌شود که می‌خواهید از آن طریق تصویری از کسب و کار خودتان یا محصول و یا خدمات را در ذهن مخاطبان یا مشتریان ارایه کنید این یعنی شبکه‌های اجتماعی در اصل امکان افزایش شهرت و معروفیت یک فرد یا یک کسب و کار در زمینه ارایه یک یا چند محصول یا خدمت، را می‌توانند به نحو احسن رقم بزنند.

اینکه مشتری، کاربر یا مصرف‌کننده و یا مخاطب درباره یک محصول، یک ایده، یک فرد و یا یک سازمان چه فکری می‌کند و یا چه احساسی دارد، نیاز به یک درگاه ارتباطی رو در رو از نوع مجازی هست و این بستر همان شبکه‌های اجتماعی امروزی است که فضایی را جهت برندسازی فرد یا تجارت مهیا می‌کند.

هدف از شبکه‌های اجتماعی

مهمترین هدفی که می‌توان از حضور در شبکه‌های اجتماعی داشت ارایه یک تصویر خوب از برند شخصی یا تجاری است که در تدوین استراتژی برای برندسازی یا برندینگ بسیار موثر است این یعنی با حضور در شبکه‌های اجتماعی علاوه بر انتقال گسترده پیام‌ها، جذب بیشتر مخاطب و دریافت بازخوردهای مشتریان بالقوه و بالفعل از آن برای ایجاد آگاهی و افزایش وفاداری مشتری استفاده می‌شود. هدف غایی از شبکه‌های اجتماعی، تقویت برند است! ایجاد محبوبیت و خلق ارزش مثبت در نگاه مشتری در خصوص یک محصول، یک خدمت نتیجه‌ای است که در نهایت باید از حضور در شبکه‌های اجتماعی گرفت. تا علاوه بر رشد حاشیه‌ی سود بیشتر و افزایش فروش، سبب شهرت و ایجاد یک چشم انداز بلندمدت در کسب و کار شود. حضور در شبکه‌های اجتماعی، نحوه ارایه مطالب، نحوه دریافت و رسیدگی به بازخوردها و نظرات مشتریان، داده‌کاوی کیفیت و کمیت محتوای تولیدی قبل از فروش و حین فروش و پس از فروش به مشتریان، همه و همه نشانگر موفقیت تجارت بر این بستر است.

ویژگی‌های شبکه‌های اجتماعی

  1. سرمایه‌گذاری اطمینان‌بخش برای رشد، بهبود و تقویت کسب و کار
  2. شناخت مشتری و تبدیل مخاطبین بالقوه به بالفعل
  3. دریافت مستقیم نظرات و بازخوردهای مشتری
  4. گستردگی دسترسی به مخاطب بدون مرز و زبان و زمان
  5. سهولت در جانمایی و ترویج کسب و کار در ذهن مخاطبین
  6. افزایش حاشیه‌ی سود بیشتر به‌واسطه جذب مشتری بیشتر و فروش بیشتر
  7. افزایش سطح رقابت‌پذیری کسب و کار با رقبا

مزایای استفاده از خدمات دیجی دینگ

  • استفاده از متخصصین حوزه‌ی گرافیک، طراحی، تولید محتوا، بازارسازی و دیجیتال مارکتینگ
  • هزینه‌ی بسیار پایین در طراحی، مشاوره، اجرا و بازبینی ضریب نفوذ برند و ارایه‌ی خدمات
  • آموزش و تدوین استراتژی منظم برای بهبود مستمر
  • پیاده‌سازی انواع راهکارهای مهندسی فناوری و مهندسی بازاریابی جهت حفظ و وفاداری مشتری
  • پایش رشد ضریب بازدید محتواهای تولیدی و مراجعات به سایت
  • بررسی نفوذ برند در بازه‌های زمانی
  • کنترل سیاست‌ها و پالیسی‌های اجرایی تولید محتوا
  • تکمیل داده‌ها و جزئیات سازمانی برای نیازهای آتی
  • پایش عملکرد رسانه‌ها و کانال‌ها و گروه‌ها
  • تعیین سیاست‌های مهم مارکتینگ و تولید و مدیریت محتوای سئو بیس
  • مستندسازی دقیق و حرفه‌ای پروژه
  • و بسیاری مزایای دیگر که از آن بی نصیب نخواهید شد.

پروژه مدیریت شبکه‌های اجتماعی در یک نگاه

کلیات و چشم انداز تخمینی چه از نظر هزینه و چه از نظر زمان برای اجرای همچین پروژه‌ای بصورت تیتروار در ادامه درج شده که دیدی کلی از صفر تا صد پروژه را در اختیار کارفرما قرار خواهد داد. لذا این آیتم ها صرفاً ارایه یک دید کلی است و بی تردید در هنگام عقد قرارداد و اجرای پروژه مقادیر دقیق از جمله زمان دقیق شروع، زمان واقعی اتمام، هزینه دقیق تمام شده و سایر ملزومات پس از ارزیابی های نهایی ارایه می‌گردد.

اما این چشم انداز همچنین می تواند سبب شود تا کارفرما بخوبی همه چیز را چه از بعد زمانی و چه بعد هزینه‌ای و حقوقی بررسی نماید تا علاوه بر آگاهی کافی، بهترین تصمیم را اخذ کند.

  • پروژه: مدیریت شبکه‌های اجتماعی
  • کارفرما: شرکت درخواست دهنده
  • مجری: دیجی دینگ
  • روال شروع کار: بعد از تایید پروپوزال و عقد قرارداد
  • محل انجام: شرکت مجری
  • مدت زمان تخمینی: ماهانه
  • هزینه تخمینی: 15 میلیون ماهانه
  • میزان افزایش: افزایش حجم کار و تغییرات تا 25%
  • زمان پیاده سازی و ارایه نهایی: پس از عقد قرارداد
  • مدت زمان آموزش: برحسب نیاز
  • نحوه مشاوره و پشتیبانی: حضوری – کارشناس مقیم
  • مدت مشاوره و پشتیبانی: سالانه
  • هزینه پشتیبانی سالهای آتی: 25% کل اجرا + نرخ تورم
  • پلان اجرایی: پلان پیشنهادی پایه

مشخصات فنی پروژه مدیریت شبکه‌های اجتماعی

موارد زیر یک ارزیابی اولیه و خطی از آیتمهایی است که برای اجرای چنین پروژه ای لازم و ضروری است و اولویت بندی شده است، این اولویتها بر اساس تجربه ما در اجرای پروژه های مشابه، تنظیم شده و یک نمای کلی یا تصویر بزرگ از صفر تا صد پروژه است. این آیتمها توسط کارفرما قابلیت کم و زیاد شدن را دارد و اولویت های اجرای آن نیز بر اساس نظر کافرما قابل تغییر خواهد بود.

این موارد، اصلی ترین مواردی است که برای راه اندازی این پروژه ضرورت دارد، فلذا جهت اطلاع با رعایت اولویت بندی انجام کار تنظیم شده است. این موارد اساس و پایه مشخصات فنی ساختار اولیه و استاندارد ارایه پروژه خواهد شد و برنامه ریزیهای آتی نیز بر اساس آن صورت خواهد گرفت بعبارتی این موارد پیرنگی از داستان پروژه کارفرما است. همین مشخصات فنی پروژه که به چارچوب پروژه نیز معروف است، علاوه بر انسجام در پیشرفت و توسعه کار، سبب اشراف کافرما و کاهش هزینه ها در آینده نیز خواهد شد.

* تدوین برنامه استراتژی شبکه‌های اجتماعی : الویت 01

  1. شناسایی جامعه‌ی مخاطبین و مشتریان و ایجاد کانال‌ها و گروه‌های متناظر
  2. شناسایی رقبا و جایگاه برند فعلی سازمان در میان آنها (آشنایی با نقاط قوت و نقاط ضعف آنها و برند کارفرما)
  3. برنامه تهیه و ارایه برنامه جامع بازاریابی محتوایی، معنایی و ظاهری
  4. برنامه امنیت درگاه‌های ارتباطی شبکه‌های اجتماعی

* مشاوره و مهندسی محتوای ظاهری و معنایی جهت درج در شبکه‌های اجتماعی : الویت 01

* اجرای سرویس مدیریت شبکه‌های اجتماعی : الویت 01

  1. ایجاد و مدیریت کانال‌ها و مهندسی شبکه‌های اجتماعی، تهیه استراتژی، تولید و مدیریت محتوا، انتشار همزمان محتوا در شبکه‌های اجتماعی و داشبورد مدیریت نتایج انتشار

* ارایه ابزارها و داشبوردها مدیریت سیستم‌های تولید و انتشار همزمان محتوا در کلیه شبکه‌های اجتماعی : الویت 04

* ارایه راهکارهای یکپارچه‌سازی و ادغام کلیه ابزارها و روش‌های مدیریت و ارتباط با مشتری یک نقطه : الویت 04

* پیاده‌سازی سرویس‌های همراه : الویت 04

* مدیریت گزارشات سرویس و گردشکارهای مختلف : الویت 03

* آموزش و راهبری : الویت 02

* مانیتورینگ رشد، تقویت و قدرت بلوغ و نفوذ برندینگ : الویت 03

* پشتیبانی از سرویس‌های ارایه شده مرتبط و داده‌کاوی ضریب نفوذ برند : الویت 01

* مستند سازی كامل پروژه و ارائه مستندات در قالبهای مشخص یا بر اساس استانداردهایی نظیر RUP و… : الویت 01

راهکارهای رایج سازمانی در مدیریت شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی بافت دورهمی انسانی است اما در عصر حاضر در شکل دیجیتالی، قالب جدیدی به‌خود گرفته اما همچنان در کنار تحول دیجیتالی، در انواع و اقسام بسیاری ارایه شده‌اند و در پوشش نرم‌افزارهای کامپیوتری برخی مزایای سازمانی بیشتری دارند و برخی مزایای فردی، برخی دارای محدودیت‌هایی در حجم، نوع و زمان محتوا یا نظرات و … هستند، برخی محدودیت‌هایی در افزایش شبکه‌ی ‌ایجادشده فردی یا سازمانی دارند و بعضی محدودیت‌های دیگر. در هر صورت از میان صدها شبکه‌های اجتماعی موارد زیر همچنان در صدر هستند و از نظر برندینگ بهترین بستر برای تقویت برند شخصی یا سازمانی هستند که بشرح زیر است:

Facebook (فیس‌بوک): بزرگ‌‌ترین شبکه‌ی اجتماعی از نظر تعداد کل کاربران و اعضای حقیقی ثبت شده در جهان است و بیش از ۱.۵۹ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد و بیش از یک میلیون کسب و کار کوچک و متوسط از این درگاه برای تبلیغات تجاری خود استفاده می‌کنند در حال حاضر حدود 2 میلیارد و 10 میلیون فعالیت ماهانه توسط کاربرانش دارد.

Instagram (اینستاگرام): اینستاگرام یک شبکه‌ی اجتماعی تصویری است. بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و حدود 800 میلیون بازدید ماهانه دارد. مالک اصلی آن فیسبوک است. از این شبکه برای پست کردن تصاویر، دنیای مد، غذاهای مختلف، هنر و سایر موضوعات مشابه استفاده می‌کنند. یکی از دلایل محبوبیت اینستاگرام به واسطه‌ی فیلترهای منحصر به فردی است که امکانات ویرایش عکس و ویدیو را ایجاد می‌کنند. تقریبا ۹۵٪ کاربران این شبکه عضو فیس‌بوک هم هستند.
Telegram (تلگرام): تلگرام در اصل یک پیام‌رسان است اما بدلیل محبوبیت آن در کسب و کار و با داشتن قابلیت ایجاد گروه و کانال و پوشش هر نوع فایل و فرمتی یکی از بسترهای اجتماعی نیز محسوب می‌شود و بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و روزانه ۱ میلیارد پیام ارسال می‌شود..

Linkedin (لینکدین): لینکدین یک شبکه‌ی اجتماعی کسب و کار است. از این درگاه برای ارایه رزومه، توسعه‌ی شبکه‌ی کاری، یافتن شغل، معرفی و ارایه‌ی نمونه کارها و در کل هر آنچه به شغل و کسب و کار مرتبط است یافت می‌شود. به انضمام آنکه امکان اشتراک‌گذاری فایل بصورت پیش‌نمایشی، ویدئو و… نیز میسر است لینکدین هم اکنون حدود 106 میلیون کاربر فعال بصورت ماهانه دارد.

Aparat (آپارات): آپارات یک شبکه‌ی اجتماعی ویدئویی ایرانی است که امکان اشتراک‌گذاری ویدئوها را میسر می‌کند میزان بازدید از صفحات مختلف آپارات ۲۵۰ میلیون بازدید است و البته از نظر رتبه دومین سایت بعد از گوگل در ایران است.

Youtube (یوتیوب): یوتیوب یک شبکه‌ی اجتماعی ویدئویی است که امکان اشتراک‌گذاری ویدئوها را میسر می‌کند مالک آن گوگل است و در حال حاضر بیش از 1 میلیارد و 500 میلیون بازدید ماهانه دارد.

X (توییتر): توییتر یک شبکه‌ی اجتماعی متنی کوتاه است یعنی ارسال پست حداکثر ۱۴۰ کاراکتر در آن مجاز است و بیش از ۳۲۰ میلیون کاربر ماهانه‌ی فعال دارد.

مشاغل مختلف از آن جهت تعامل با مشتریان خود، پاسخ‌د‌هی به سوالات آن‌ها و انتشارآخرین اخبار استفاده می‌کنند و هم‌زمان تبلیغات ویژه برای مخاطبین خاص خود را هم پیگیری می‌کنند.

سایر شبکه ها: سرویس‌های دیگری نظیر رِدیت و واین و پینترست و… هم هست اما در جهان و بخصوص در ایران موارد شرح داده شده فوق محبوب‌ترین درگاه‌های استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کسب و کار است.

هر ۷ سرویس شبکه‌ی اجتماعی برای تولید، بررسی، بازبینی، دریافت بازخورد و رصد محتوای کسب و کار به‌کار گرفته می‌شود زیرا بدلیل ماهیت هرکدام از این راهکارها طیف مخاطبین متفاوتی را نیز در بر می‌گیرد و با استفاده از یک ابزار مدیریتی بطور همزمان امکان درج، اشتراک‌گذاری و تولید محتوا در کلیه این درگاه‌ها رقابل استفاده است. برای درک نحوه ارایه همزمان در کلیه راهکارها در کنار هم به این مورد دقت کنید که یک پیام تبلیغاتی باهدف معرفی برند سازمانی می‌تواند در آن واحد در هر ۷ درگاه فوق همزمان منتشر شود و گزارش نظرات، بازدید و بازخورد این پیام طی بازه‌های مختلف، اندازه‌گیری و نسبت به جامعه‌ی مخاطبین در جهت بهبود مستمر استفاده شود. دلیل این مهم آنست که اگرچه این درگاه‌ها هرکدام چندصد میلیون مخاطب در خود دارند اما در جهان پیرامون ما و بازار کسب و کار و جذب مخاطب هنوز در هیچ‌کدام ۱۰۰٪ نتیجه‌ی دلخواه حاصل نمی‌شود و لزوم بهره‌گیری از ساختار مدیریت همزمان شبکه‌ی اجتماعی بسیار مهم و ضرورت دارد.

فرآیند انجام کار مدیریت شبکه‌های اجتماعی

فرایند اجرای کار یک چشم‌انداز مطلوب از مراحل و نحوه فعالیت حرفه‌ای در راستای پیاده‌سازی پروژه به کافرما ارایه خواهد نمود، بر اساس همین روال، از لحظه‌ی تدوین سند RFP یا پروپوزال به دقت تنظیم و شرح داده می شود تا آسوده‌خاطر باشید که مجری دارای یک تایم‌لاین و برنامه‌ی‌زمانبندی‌شده است و بصورت مهندسی‌شده از مرحله‌ی نخست تا آخر و در هر مرحله‌ای، مستندات و گزارش مرتبط را به سمع و نظر کارفرما می‌رساند. بنابراین فرایند و نحوه گام‌به‌گام اجرای کار  به‌شرح زیر است:

  • ارایه طرح پروپوزال: RFP ارسالی
  • تنظیم قرارداد: پس از تایید و تکمیل پرسشنامه و سایر نیازمندیها قرارداد منعقد می شود
  • تحویل اطلاعات پایه: شامل مستندات، پیش ‌نیازها و خط‌مشی کسب و کار
  • اجرای فرایند کار: بر اساس پلان انتخابی، برنامه ریزی شروع اجرای پروژه آغاز می شود
  • تست و بررسی محیط: انجام کلیه آزمون ها و تست های کارایی برنامه تدوین استراتژی
  • بهینه سازی اولیه: ارایه بهبود هایی جهت حفظ و تقویت انتقال پیام در شبکه‌های اجتماعی
  • آموزش: آموزشهای كاربری برای كارشناسان در محل کارفرما به صورت كارگاهی یا سمیناری
  • مشاوره بهبود و پشتیبانی: ارایه مشاوره و پشتیبانی تلفنی و یا ریموت با SLA پاسخگویی سریع
  • مستندسازی: مستندات به صورت مكتوب و در قالب فایل الكترونیكی ارائه می‌گردد

مجری براساس یک سیستم مدیریت پروژه پیش می‌رود، مدیریت‌ پروژه، متناسب‌ با نوع پروژه، یکی‌ از مسائلی‌ است‌ که‌ باید در این‌ مرحله‌ از پروژه‌ مدنظر قرار گرفته‌ و تدوین‌ شود. هیچ‌گاه‌ به‌ ادعاها و تبلیغاتی‌ که‌ در مورد قابلیتهای‌ برنامه‌ریزی‌ و کنترل‌ پروژه‌ و برآورده‌شدن‌ نیازها با استفاده‌ از یک‌ نرم‌افزار یا سیستم‌ دستی‌ از پیش‌ طراحی‌ شده، وجود دارد، بیش‌ از حد اهمیت‌ ندهید. مطمئن‌ باشید با رویه‌ محتاطانه‌ و صرف‌وقت‌ در این‌ مرحله‌ از پروژه، نتیجه‌ مطلوب‌ خود را به‌هنگام‌ برنامه‌ریزی‌ و کنترل‌ امور پروژه‌ در مراحل‌ بعدی، به‌دست‌ خواهید آورد.

مراحل پیاده سازی سرویس شبکه‌های اجتماعی

  • بررسی و تجزیه و تحلیل نیاز کارفرما
  • ارایه طرح اولیه تدوین استراتژی کسب و کار بر مبنای کلیات و جزییات به دست آمده
  • مطالعه اولیه درخصوص حجم داده های سازمان و میزان حساسیت آنها
  • طراحی زیرساخت تولید محتوا و برندینگ و دیجیتال مارکتینگ مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی طبق بررسی انجام شده
  • مشاوره و تامین راهکارها و ابزارهای مدیریت همزمان شبکه‌های اجتماعی
  • نصب و راه اندازی سرویس‌های مرتبط با شبکه‌های اجتماعی
  • گروه‌بندی جامعه‌ی مخاطبین و مشتریان
  • نگهداری و پشتیبانی از زیرساخت‌های محتوایی، دیجیتالی و فناوری شبکه‌های اجتماعی
  • ادغام و انجام عملیات همگام سازی باشگاه مشتریان، وب سایت ها و CRM با نرم افزارهای سازمانی
  • فرایند آموزش و پشتیبانی مدیریت سرویس شبکه‌های اجتماعی
  • تحویل سرویس شبکه‌های اجتماعی به صورت کامل

ورودی ها و پیش نیازهای اولیه

شکی نیست که بدون داشتن اطلاعات پایه و ریز جزییات سازمانی امکان اجرای یک پروژه ارزنده و شایسته مطابق با سلیقه و برند کارفرما، کاری بس دشوار است.

لذا پسندیده است که آیتم‌های ورودی زیر جهت بررسی و درج در پیاده‌سازی پروژه به مجری ارایه گردد. چنانچه بدلایلی نظیر کمبود نیرو، کمبود وقت موارد زیر را آماده ندارید نگران نباشید که این موارد نیز به شکل مجزا و به بهترین شکل توسط کارگروه پروژه مجری قابلیت تدوین و تولید را دارا می باشد. لذا در صورتی که دارای مستندات هستید، لازم است آیتم های زیر را به مجری ارایه فرمایید.

  • معرفی یک نماینده
  • تکمیل و ارسال پرسشنامه
  • ارایه پیش نیازها و دستورالعمل های مرتبط
  • ارایه اطلاعات شبکه‌های اجتماعی و مستندات متنی لازم
  • ارایه دسترسی به کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی در صورت وجود
  • ارایه خط مشی پالیسی‌ها و سیاست‌های داخلی
  • ارایه لیست اطلاعات ضروری سایر افراد مرتبط سازمان در صورت لزوم
  • ارایه دسترسی های لازم به سرویس‌های مرتبط با برندینگ
  • ارایه SLA پیشنهادی مورد انتظار سازمان
  • ارایه کلیه اطلاعات تماس
  • انتخاب پلان پشتیبانی مورد نظر

تیم طراحی، تولید و برنامه‌ریزی باید توانایی، دانش و تجربه کافی را در زمینه بررسی ساختار و زیرساخت فناوری اطلاعات، مدیریت محتوا و تولید و مهندسی داده‌ها و ارایه سرویس حرفه‌ای مرتبط را دارا باشد تا به بهترین شیوه ممکن با مهندسی شبکه، کار تولید و ارایه را انجام دهد.

خروجی نهایی و پردازش های اصلی

خروجی نهائی پروژه عبارت ‌است از یک سرویس یکپارچه و متمرکز مدیریت شبکه‌های اجتماعی‌ پیاده‌سازی شده بر مبنای یکی از راهکارهای پیشنهادی به‌همراه مستندات و ملحقاتی كه برای اجرا و بهره‌ برداری از سیستم لازم است. همچنین مستندات پروژه که عبارتند از مجموعه مدارك و مستنداتی كه در طول پروژه ایجاد میشوند شامل كلیه مستنداتی كه مجری و كارفرما و دستگاه نظارت رد و بدل می‌نمایند. از قبیل: فرآورده های پروژه، صورتحسابها، ابلاغیه ها، اخطاریه ها، صورتجلسات ادواری و موردی و اظهار نظرها، که در این قسمت سایر تعاریف، اصطلاحات و اختصاراتی كه چه در پروژه به آنها اشاره شده باشد و یا نباشد كه لزوم وجود تعریف برای آنها به منظور جلوگیری از هرگونه اختلاف ضروری نماید ارائه می‌گردد. مستندات هر فاز به صورت كامل توسط مجری در سه نسخه ارائه می‌گردد و فرم گزارش وضعیت پروژه در پایان هر ماه توسط ناظر بایستی برای پروژه تكمیل شود.

در نهایت پس از جمع‌بندی نهایی و اجرای تمام و کمال، یک برند محبوب و شناخته‌‌ای در شبکه‌های اجتماعی خواهید داشت که برای رشد و تقویت یک کسب و کار، پویا و منسجم قرار است به کمک‌تان بیاید و در نتیجه به موارد زیر بعنوان خروجی نهایی می‌رسید:

  • یک سرویس شبکه‌های اجتماعی طراحی و اجرا شده با سایر ملحقات
  • دریافت کلیه مستندات نهایی اجرای پروژه
  • گزارش تحویل موقت ( گزارشات انجام هر مرحله)
  • سایر مستندات در صورت وجود برخی نیازمندیهای خاص و سفارشی
  • دسترسی ها
  • لیست آپدیت‌ها و تغییرات و بهینه‌سازی‌های انجام شده بر روی راهکار طی مدت مشاوره

مجری به دقت، نمونه فرم گزارش تحویل موقت در هر فاز از اجرا، راهنمای آموزش بصورت کاملا شفاف، آموزش کامل استفاده کاربری، ارایه پشتیبانی بر پایه پلتفرم مورد نظر و به همراه وب سرویس و سایر سیستم های را در اختیار کارفرما قرار خواهند داد اما بطور پیش فرض کارفرما بر اساس نوع قرارداد و حجم کار و طرح نیازها، می تواند بر دریافت مستندات بیشتر و یا تولیدات مرتبط اقدام نماید.

تعداد کاربران استفاده کننده

مالکان کسب و کار، مدیران فروش و بازاریابی، مدیران ارشد راهبران و کارشناسان تولید‌کننده محتوا، مستندسازان، عکاسان، نویسندگان، سرویس‌های ارایه خدمات و مخاطبین و مشتریان و کلیه کاربران از جمله استفاده‌کنندگان سرویس شبکه‌های اجتماعی سازمان هستند و لزوم ارایه خدمات به‌موقع به آنها، اهمیت بسزایی دارد.

همچنین اطمینان از کیفیت نوع سرویسی که قرار است از سوی مرکز ارایه خدمات به کارفرما عرضه شود منوط به زیرساخت‌ها مناسب سخت افزاری و پیکربندی صحیح و یک تیم پشتیبان و مشاوره‌ی قدرتمند است زیرا جدای از ارایه خدمات فروش، بازاریابی و مارکتینگ نوین، تمام نیروهای شرکت مجری همکاری لازم را جهت بهبود ضریب نفوذ برند و زیرساخت‌های آن ارایه خواهند کرد اما بر اساس نیازسنجی زیر و بر مبنای سیستم های مدیریتی جدید کارشناسان مجری برای ارایه خدمات در لحظه در اسرع وقت هماهنگی لازم را باید انجام دهند.

  • مالکان کسب و کار: 1 یا 2 نفر که در صورت نیازمندی و یا نقش‌های سازمانی بیشتر هم می تواند باشند
  • کلیه کارشناسان فروش، پشتیبانی وفناوری: تعداد پرسنل سازمان
  • کلیه کاربران: تمام مخاطبین و تمام مشتریان فعلی

یک مجری حرفه ای با تکیه بر سیستم های مدیریت درخواست و ارایه سطوح چند لایه مشاوره و پشتیبانی مبتنی بر ITIL ، اقدام به پوشش و پاسخ به کلیه ایده‌ها و طرح‌ها خواهد نمود لذا در سطح 1 و سطوح دیگر مشاوره نظیر سطح 2 و سرپرستی، سطح 3 مدیریتی و سطح 4 کمیته مشترک کارفرما و تیم مجری اقدام به ارایه خدمات خواهند کرد. بعبارتی بسیاری از خدمات دیگر بصورت پس زمینه و در حالت دورکاری نیز عرضه می‌گردد.

پیش نیازهای نرم افزاری

برخی نیازمندیها و پیش نیازهای نرم افزاری برای استفاده از پروژه مورد نیازست که این نیازمندیها در صورتی که پروژه کارفرما از نوع ارتباط در لحظه با مشتری باشد لازم است وگرنه نیازی به آیتمهای زیر نیست.

  • انتخاب مدل درگاه شبکه‌های اجتماعی و نوع راهکار با توجه به حجم نیازمندی
  • ارایه دسترسی های مجاز جهت نصب و پیاده سازی سرویس
  • سایر ملزومات

پیش نیازهای سخت‌افزاری

بی‌تردید بخش اعظم رشد کسب و کارهای امروزی بر برندسازی و برندینگ دیجیتالی که بخشی مهمی از آن استفاده از شبکه‌های اجتماعی استوار است. همین امر باعث ایجاد یک سری نیازمندی‌های سخت‌افزاری و پیش‌نیازهای فناوری اطلاعات می‌شود. طبق چک‌لیست زیر تحویل تجهیزات و زیرساخت‌های سازمان و نیازمندیها و پیش‌نیازهای سخت افزاری برای استفاده و زیربار رفتن پروژه مورد نیازست. دستگاه‌های ذخیره‌سازی بر اساس نوع مدل انتخابی بهمراه سرورهای فیزیکی یا مجازی اختصاصی که در دیتاسنترهای داخلی یا خارجی قرار گرفته مورد نظر است و باید از راندمان و کارایی فوق العاده بالایی بر خوردار باشند.

  • سرورهای فیزیکی – در دیتاسنترها یا در محل سازمان
  • سرور اختصاصی
  • سرور ابری
  • دستگاه ذخیره‌سازی
  • هارد دستگاه ذخیره‌سازی
  • اسلات های ارتباط سرورها با دستگاه SAN
  • کابل های ارتباطی

صرفا ارایه یک مدل از سرورهای فوق و نوع ابزارهای فناوری بکار رفته در برندینگ کفایت می‌کند. سرویس دیجیتال برندینگ به‌شدت نیازمند زیرساخت‌های سخت‌افزاری و پهنای باند شبکه مناسب است و این به حجم داده‌ها و اهمیت آنها و حتی فرمت و نوع آنها، وابسته است، چه اینکه کسب و کار سازمان فقط چند کاربر باشد یا هزاران کاربر در هر حال زیرساخت های سخت افزاری شبکه حرف اول را در حفظ، توسعه و پایداری خدمات کسب و کار خواهد داشت.بطور مثال برای یک اگر برای استفاده از دیجیتال برندینگ که سرویس های یک کسب و کار کوچک را میخواهد عرضه کند، یک سرور مجازی با حدقل سخت افزار و با سیستم ذخیره‌سازی DAS یا NAS در گام نخست کفایت می‌‌کند اما برای کسب و کاری که طیف عظیمی از محصولات یا خدمات را ارایه می‌کند وجود سرور اختصاصی و فیزیکی و ارتباطات فیبرنوری و استفاده از راهکار SAN اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. در هر صورت پیش نیازهای سخت افزاری به شدت وابسته به نوع خدمات کارفرما بر بستر شبکه است. بعبارتی برای ارایه یک تجارت نوین بر محل سازمان کارفرما وجود رک، اتاق سرور، سرور فیزیکی، اتصالات برقی، اتصالات شبکه، لینک‌های ارتباطی اینترنتی، دستگاه‌های ذخیره‌سازی، سوییچ، روتر، نرم افزارهای مدیریتی و سرویس شبکه‌های اجتماعی سخت افزار و… مورد نیاز خواهد بود.

نکته: کلیه زیرساخت‌ سرویس‌های دیجیتالی شبکه‌های اجتماعی می تواند ۱۰۰٪ ابری باشد این یعنی نیازی به تامین سخت‌افزار و تجهیزات نیست البته این منوط به انتخاب کارفرمایان است!

نگهداری داده ها

نگهداری اطلاعات در پیاده‌سازی سرویس مدیریت شبکه‌های اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. زیرا این سرویس‌ مستقیما با محتوا در ارتباط است و عدم حفظ محتوای تولیدی و یا ویرایش‌شده، داده‌های کاربران و امنیت اطلاعات، سبب تخریب مستقیم برند و از بین رفتن کامل اعتماد عمومی به آن می‌شود. بنابراین لزوم نگهداری صحیح داده‌ها و اطلاعات مشتریان و نتایج آماری، کلید ماندگاری این پروژه است. لذا بر پایه نوع دیتابیس نیازمند نگهداری و بک آپ گیری منظم از داده ها هستید. که این امر هم می تواند توسط کارفرما و یا و هم تیم مجری در بازه زمانی استقرار و پشتیبانی انجام شود.

  • تهیه و تنظیم برنامه های زمانبندی پشتیبان گیری از داده ها
  • ارایه بهترین رسانه ذخیره‌سازی داده ها بر اساس نوع داده های کارفرما
  • تست فایل‌های پشتیبان گیری شده در محیط آزمایشگاهی برای حصول اطمینان
  • ذخیره‌سازی فایل های بک آپ در بازه های زمانی مختلف

در فناوری اطلاعات، این پشتیبان گیری می‌تواند مربوط به کپی‌برداری داده‌ها باشد. آن‌ها در احیای داده‌های اصلی نقش مهم دارند. سازماندهی ذخیره داده ها می‌تواند یک عامل مهم در حمایت از فرایند بک آپ گیری باشد. چندین روش برای سازماندهی ذخیره داده‌ها در محل‌های متفاوت وجود دارد. قبل از تعیین محل، لازم است استخراج و انتخاب داده‌ها عملی شود. به عبارتی باید پروژه کارفرما زیر بار برود تا دیتا هم از آن استخراج شود. پس از وجود داده ها، روش‌های زیادی در بهینه کردن داده‌ها وجود دارند. سازمان‌دهی و رمزبرداری یک فرایند مهم در زمینه بهینه سازی داده هاست؛ پس از آن اقدامات زمابندی حفظ داده ها، قرارگیری داده در محل ذخیره‌سازی مناسب و در نهایت، سنجش و اعتبارسازی نیز در نظر گرفته می شود.

به علت تشابه، معمولا سیستم‌های پشتیبان گیری با سیستم آرشیو اشتباه گرفته می‌شود. پشتیبان گیری با دیگر فرایندها تفاوت دارد به این معنا که آرشیوها کپی اولیه داده ای هستند. اما سیستم پشتیبان گیری نشان می‌دهد که یک نقص می‌تواند عامل ضعف داده‌ای باشد و پس از وقوع هر شکستی در پروژه، چگونه وضعیت را به حالت اول بازگرداند. برای این عملیات مدل ها یا رسانه های ذخیره‌سازی داده ها هم اولویت پیدا می کند:

  • ذخیره دیسک CD-R و DVD-R
  • رسانه‌های محلی: نظیر هارد دیسک ها، فضاهای داخلی ROM/RAM
  • دستگاه های ذخیره‌سازی شبکه نظیر SAN Storage و یا NAS Storage
  • ذخیره‌سازی ابری یا Cloud

پرسشنامه‌ها

پیش از طراحی و اجرای یک سرویس شبکه‌های اجتماعی نیاز هست تا پرسش‌نامه‌های زیر را تکمیل و برای اجرای این سرویس برنامه‌ریزی مدون و ساخته یافته‌ای داشته باشید و بتوانید بر اساس راهکارهای پیاده‌سازی این سرویس تصمیمات بهتری اتخاذ نمایید.

* کارفرما به کدام مورد از خدمات سرویس‌ شبکه‌های اجتماعی نیاز دارد؟

  1. تدوین استراتژی کسب و کار در شبکه‌های اجتماعی
  2. ایجاد کانال‌های شبکه‌های اجتماعی
  3. تولید محتوا و مدیریت و مهندسی شبکه‌های اجتماعی
  4. ارزیابی و آمارگیری از بازدید و رشد مخاطب
  5. تولید و انتشار همزمان محتوا در کانال‌‌های شبکه‌های اجتماعی
  6. داشبورد مدیریتی

* کارفرما به کدام سرویس‌همراه با شبکه‌های اجتماعی نیاز دارد؟

  1. پیاده‌سازی وب سایت
  2. پیاده‌سازی فروشگاه اینترنتی
  3. طراحی باشگاه مشتریان
  4. پیاده‌سازی نرم‌افزارهای ارتباط با مشتری CRM
  5. پیاده‌سازی پورتال سازمانی
  6. پیاده‌سازی درگاه‌های پرداخت آنلاین

* بیشترین حجم نوع تولید داده‌های کافرما که نیاز به تولید و انتشار دارد کدام است؟

  1. فایلهای ویدئویی
  2. فایل های تصویری
  3. متون
  4. فایل‌های صوتی
  5. تمامی موارد
  6. فایل‌های سازمانی و اداری

* کارفرما به کدام نوع از پشتیبانی و مشاوره شبکه‌های اجتماعی نیاز دارد؟

  1. ریموت
  2. تلفنی
  3. حضوری
  4. تمامی موارد

* آیا کافرما قبلا چنین برنامه‌ای برای شبکه‌های اجتماعی سازمان داشته‌اید؟

  1. بله
  2. خیر

* تعداد کارشناسان تولیدکننده محتوا، فروش و فناوری اطلاعات کارفرما چندنفر است؟

  1. کمتر از 10 نفر
  2. بیشتر از 10 نفر

* تعداد تخمینی مخاطبین و مشتریان کارفرما چه‌مقدار است؟

  1. تعداد مخاطبین
  2. تعداد مشتریان واقعی فعلی

گزارش وضعیت اجرای پروژه

در هر مرحله از فرایند مشاوره، طراحی، اجرا، پیاده‌سازی و آموزش و ارزیابی در سطوح مختلف و فرایند انجام کار، گزارش وضعیت یا تحویل موقت که به معنای تائید رسمی است از طرف مجری در هر مرحله از كار براساس شرایط پروژه صادر و به تایید و امضای کارفرما خواهد رسید که در حقیقت به منزله گزارش پیشرفت کار و حصول اطمینان از برداشتن گام‌های بعدی است، که البته کلیه این فرایند بصورت یکپارچه و در سامانه مدیریت درخواست‌ها مبتنی بر چابک‌سازی، DevOps و ITIL ارایه می‌گردد.

نظارت و كنترل پشتیبانی و بهبود ارایه خدمات

بی‌تردید می‌دانید که سرویس‌های دیجیتالی شبکه‌های اجتماعی یک ماهیت چندگانه ی خدمات پیگیری، اجرا و کار بر عملیات تولید محتوا و نرم‌افزار است. و هر خدمتی نیز از هرگونه اشکال و خطایی در ظاهر، کد، عملکرد و… عاری نیست. آزمون کنترل خدمت به فرایند ارزیابی یک خدمت به منظور اطمینان از عملکرد صحیح آن در رویدادهایی مختلفی و در دوره استفاده از آن، گفته می‌شود. اما فقط این نیست مجری باید در حوزه‌ی مدیریت برندینگ و ضریب نفوذ و تاثیرپذیری مخاطبین از آن نیز آزمون‌های تستی را برگزار نماید تا ارزیابی دقیق و بر اساس جامعه‌ی آماری واقعی‌تری داشته باشد.

به عبارت دیگر بمنظور پیدا کردن نرخ خطا و اشکالات و ایرادات احتمالی یک خدمت در حین ثبت، رسیدگی، پیگیری، ارجاع و ارایه و تکمیل برای عملکرد درست، صحیح و بهینه آن در طول استفاده است.

هر چقدر خدمت بتواند با رویدادهای مختلف به صورت مطلوب تر و قابل پذیرش‌تری چه از نظر عملکرد و چه از نطر راحتی کاربر ارائه داده شود، می‌توان انتظار داشت که دارای عملکرد بهتری ‌باشد.

تست خوب: احتمال پیدا کردن خطاهای کشف نشده با ارزیابی زیاد.
تست موفق: شناسایی حداقل یک خطای کشف نشده.
تست کامل: ارزیابی کامل خدمت توسط لایه های بالاتر.

  • آزمون عملكرد و کارایی:  بررسی و تست عملکرد سیستم و تطابق آن با نیازهای اولیه
  • آزمون واسط كاربر:  بررسی و تست رابط کاربری سیستم توسط یک یا چند کاربر تستی
  • آزمون بازدید:  شامل بازدید مخاطبین و مشتریان
  • آزمون امنیت:  بررسی پایداری و امنیت اطلاعات در پایگاه داده‌ها را در مقابل دسترسی‌های غیر مجاز
  • آزمون بازخورد:  بررسی نتایج و بازخورد برای بهبود مستمر محتوای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی
  • آزمون پشتیبانی:  تست و بررسی نمونه های پشتیبان گیری از بانک اطلاعاتی داده‌ها و بازگردانی آن
  • آزمون به روز رسانی:  ارایه نمونه تغییرات اولیه به عنوان نخستین ویرایش و تست ارایه روزرسانی

زمانبندی اجرای پروژه

هیچ پروژه‌ای بدون تعیین زمانبندی دقیق هرگز به اتمام نمی‌‌رسد! در کارگروه اجرایی مجری، باید برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای سرویس شبکه‌های اجتماعی طبق بازه‌ی زمانی منسجم و از پیش تعیین‌شده ای به بهترین شکل صورت بگیرد. این زمانبندی ابتدا در مرحله‌ی مطالعه پروپوزال و بر اساس پلان پیشنهادی بطور تخمینی بوده اما پس از تایید و اجرایی شدن در نرم‌افزار مدیریت پروژه بصورت واقعی درج و مدیریت می‌شود.

فاز 1 :

  • مطالعه طرح پروپوزال 2 روز
  • تکمیل و ارسال پرسشنامه 2 روز
  • عقد قرارداد 1 روز

فاز 2 :

  • دریافت استراتژی کار سازمان منطبق با کلیه نیازها و الزامات 1 روز
  • دریافت اطلاعات 1 روز
  • طراحی، اجرا و پیاده‌سازی سرویس‌های مرتبط با شبکه‌های‌ اجتماعی 90 روز

فاز 3 :

  • پشتیبانی عملیاتی بعد از اجرا 10 روز

فاز 4 :

  • ارایه گزارشات سه ماهه، شش ماهه و سالانه 5 روز
  • آموزش کارشناسان 1 روز

فاز 5 :

  • تحویل نهایی ضریب نفوذ و تقویت یا خلق برند سازمان در پایان قرارداد

نکته: این زمانبندی بر اساس ریز نیازمندی‌های کارفرما متغیر است.

وجود برنامه زمانبندی با رویکردی سیستماتیک، مسیر اجرای پروژه را روشن می‌کند، شاخصی برای سنجش پیشبرد پروژه ارائه می دهد، منجر به شناسایی مشکلات و موانع احتمالی بر سر راه پروژه شده و ارائه سریع راه حل را ممکن می سازد. همچنین این موضوع مهم، مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی را در تمامی سطوح سازمان و پروژه افزایش می دهد. برنامه زمانبندی توالی زمانی فعالیت های پروژه را در طول اجرای آن فراهم می‌کند و به همه اعضای تیم پروژه در درک پیش نیاز های لازم جهت تحقق وقایع کلیدی پروژه کمک می کند. برنامه زمانبندی همچنین ابزاریست که به کمک آن می توان بودجه مورد نیاز پروژه را برآورد نمود و خط مبنایی برای بودجه پروژه بر مبنای زمان ایجاد کرد.

برنامه زمانبندی برای سبک،سنگین‌کردن پارامترهای اصلی پروژه از قبیل هزینه، محدوده و محتوای کار، کیفیت، زمان، ریسک ها و … ضروری است. و به مدیر پروژه کمک می کند تا بین چگونگی و ترتیب انجام فعالیت های پروژه تصمیم گیری کند، میزان انعطاف‌پذیری زمان اجرای پروژه را بر مبنای منابعی که در دسترس دارد محاسبه و جهت کاهش ریسک های پروژه، نسبت به تخصیص زمان برای رویدادهایی که در آینده ممکن است اتفاق بیافتد، اقدام کند.

بسته‌ی پیشنهادی مدیریت شبکه‌های اجتماعی

این بسته بر اساس الگوهای پیشنهادی دیجی دینگ برای یک کسب و کار کوچک و متوسط با SLA متوسط بشرح زیر است به‌عبارتی اگر می‌خواهید با حداقل هزینه دارای یک سرویس مناسب برای خود یا سازمان باشید این بسته بهترین پیشنهاد است.

  • تدوین برنامه استراتژی شبکه‌های اجتماعی : 1 نسخه
  • تدوین سیاست‌های نام‌گذاری گروه‌ها و کانال‌ها و تنظیمات امنیتی : 7 شبکه
  • پیاده‌سازی و اجرای سرویس مدیریت شبکه‌های اجتماعی (تولید، مدیریت محتوا، انتشار) : 30 محتوا
  • نرم‌افزار مدیریت شبکه‌های اجتماعی : 1 نسخه
  • آموزش کارشناسان و راهبر سرویس : 2 روز
  • مشاوره بهبود مستمر، بازبینی و بررسی ضریب نفوذ برند : 1 ماه
  • هزینه این بسته : 20.000.000 تومان بصورت ماهانه

توضیحات تکمیلی این بسته

  • در صورت نیاز به مشاوره، پشتیبانی و استقرار نیروی حضوری و مقیم 25% به مبلغ فوق افزوده می‌گردد.
  • هزینه تامین تجهیزات مرتبط با سیستم‌ها و تجهیزات فناوری ذخیره‌سازی و همچنین سرور مجازی بر عهده کارفرماست!
  • برای تمدید مشاوره و پشتیبانی آتی 25% مبلغ پایه محاسبه می‌گردد.
  • هزینه تولید موشن گرافیک و تیزرهای ویدئویی جداگانه است.
  • منظور از محتوا (تصاویر، وکتورها،مطالب، مقالات، پست‌های روزانه، خبرنامه‌ها، پادکست است!)
  • هزینه برای یک زبان است و برای زبان دیگر ۲۵٪ به مبلغ فوق افزوده می‌شود.
  • لایسنس استفاده‌ از ابزار دشبورد مدیریتی برای یک سازمان (یک سرور) است.

نظارت بر اجرا و پرداخت هزینه ها

نظارت بر پروژه بر عهده ناظر مجری پروژه و نماینده کارفرما است و موظف به اجرای بندهای ذیل می‌باشند:

  1. نظارت بر نحوه انجام كار و تعهدات توسط مجری و كارفرما
  2. تأیید پشتیبانی ارایه شده توسط کاربران
  3. تأیید صورت وضعیت های پشتیبانی حداكثر تا 2 هفته پس از تحویل محصول
  4. محاسبه تأخیرات پروژه از سوی مجری و انجام محاسبات زمانی و ریالی لازم در چارچوب پروژه
  5. جمع آوری نظرات كلیه عوامل كارفرما و انعكاس آنها به مجری و پیگیری انجام امور و اصلاحات

زمانبندی پشتیبانی بر اساس SLA

  • SLA سطح 1 : درخواست ها پس از ثبت پیگیری و حداکثر ظرف 2 ساعت پاسخ داده می شد و ظرف 8 ساعت مرتفع می شود در غیر اینصورت به سطح 2 ارجاع می شود.
  • SLA سطح 2 : حداکثر ظرف 2 ساعت پس از ارجاع پاسخ داده می شد و ظرف 8 ساعت مرتفع می شود در غیر اینصورت به سطح 3 ارجاع می شود.
  • SLA سطح 3 : حداکثر ظرف 32 ساعت پس از ارجاع درخواست باید بسته شود در نهایت به سطح 4 ارجاع می‌گردد.
  • SLA سطح 4 : تشکیل کارگروهی از نمایندگان و مدیران سازمان و مجری جه بررسی دلایل عدم رفع مشکل

تکنولوژی‌های مورد استفاده

در ارایه خدمات پشتیبانی نباید صرفا به رفع مشکل جاری بسنده کرد. باید با تجهیز سازمان کارفرما به ابزار مدیریت خدمات مبتنی بر چارچوب بین المللی ITIL خدمت بسیار خاصی را با هدف بهبود مستمر خدمات پشتیبانی سازمان کارفرما ارایه داد.

  • ابزارهای طراحی کلیه مستندات و نمایه‌های چاپی و گرافیکی با In-design – Aftereffect – Photoshop – Illustrator
  • نمایش زنده نمودارها و داشبوردهای مدیریتی با API ServLet – Rest – J Query
  • ابزارهای تولید و طراحی وب‌سایت‌ با CMS و اختصاصی WordPressDrupalJoomla
  • ابزارهای تولید و طراحی فروشگاه‌های اینترنتی و باشگاه مشتریان Open Cart – Magneto
  • ابزارهای تولید و طراحی پورتال سازمانی با Life Ray – Continent – SharePoint
  • ابزارهای تولید و طراحی اپلیکیشن‌های موبایل با Android SDK – iOS
  • ابزارهای گزارش گیری قدرتمند Crystal Report – SQL SP

برآورد هزینه‌ دقیق پروژه مدیریت شبکه‌های اجتماعی

هزینه‌ی نهایی اجرای یک سرویس شبکه‌های اجتماعی اگر بر اساس پلان پیشنهادی دیجی دینگ نباشد، بر اساس نیازمندی‌های تکمیل‌شده کارفرما در پرسش‌نامه محاسبه خواهد شد بی‌شک اطلاع دارید که هزینه‌ی این خدمات مبتنی بر حجم نیازمندی و افزایش ظرفیت توسعه کار است که در زیر به آن پرداخته شده است.

کارفرما می‌تواند با اخذ مشاوره‌های رایگان و تخصصی از دیجی دینگ بهترین انتخاب را در پیاده‌سازی ایده‌های خود داشته باشد.

کارفرما با بستن قرارداد شبکه‌های اجتماعی با شرکت دیجی دینگ می‌توانید از کیفیت خدمات نوینی بهره‌مند شود به این صورت که هم در زمان صرفه‎جویی کند و هم می‎تواند مجموعه خود را به نحو احسن مدیریت کرده و از مشکلات وقت‎گیر جلوگیری نماید.

آیتم های زیر در برآورد نهایی هزینه به شدت موثرند:

  1. مشخص کردن تعداد محتوا
  2. تعیین تعدد درگاه‌های شبکه‌های اجتماعی
  3. تعیین نوع راهکار ذخیره‌سازی داده‌ها
  4. تعیین حجم داده‌های تولیدی
  5. ادغام شبکه‌های اجتماعی با سایر سرویس‌ها

کارشناسان دیجی دینگ همواره آماده ارائه مشاوره‌های باکیفیت مناسب و همچنین ارائه راهکارهای تجربه کاربری در جهت ساده‌سازی فرآیندها و بهبود آن‌ها در سازمان شما هستند.

خدمات قابل‌ارائه پس از اجرای پروژه

دیجی دینگ در حین و یا پس از اتمام دوره پشتیبانی، شما را تنها نمی‌گذارد. خدمات پس از فروش ما شامل مواردی است که رضایتمندی و خشنودی شما را بعنوان مشتری وفادار به همراه خواهد آورد:

موارد مربوط به خدمات پس از فروش

  1. ارایه گزارشات نرخ ضریب نفوذ برند در بازه زمانی و طیف مخاطبین
  2. ارایه سند کامل اجرای پروژه طی یک سال
  3. همکاری در جهت نصب و پیاده‌سازی سرویس های جدید
  4. پشتیبانی و همکاری با مجریان جدید کافرما
  5. توسعه زیرساخت‌های کسب و کار
  6. پیاده‌سازی سرویس‌های جدید فناوری طالاعات
  7. آموزش

تعهدات مجری در اجرای پروژه

مستقل از هر شرط معینی در پروژه، مجری در مقابل كارفرما به ازای هر پی آمد ناشی از تأخیر، ضعف عملكرد، نقض پروژه و قصور انجام شده متعهد و مسئول است.

مجری در هر حالتی مسئول و متعهد نسبت به اعمال و كوتاهی كاركنان و مشاوران جزء خود در مقابل كارفرما می باشد.

مجری، كارفرما را در مقابل هر ادعا، خسارت، مخارج و هزینه شامل آنهائی كه توسط كاركنان و مشاوران جزء مجری و یا هر شخص ثالثی در ارتباط با اجرای پروژه مطرح می گردند مصون و مبری می¬سازد.

تعهدات و مسئولیتهای مجری در پروژه تحت هیچ شرایطی براساس مدرك، اطلاعات و یا توصیه انجام شده توسط هیچ طرف ثالثی محدود نمی‌گردد.

مجری كلیه اطلاعات و مدارك دریافت شده از كارفرما را محرمانه تلقی كرده و بدون اجازه كارفرما حق افشاء یا واگذاری آنها را به غیر ندارد.

مجری متعهد می‌گردد اجرای موضوع پروژه را در چارچوب استانداردهای تعیین شده توسط كارفرما انجام دهد.

مجری و کارفرما می توانند حین اجرای پروژه درخصوص تغییر در روش عمل با استاندارد و یا بخشهایی که استاندارد و یا ضوابط تعیین شده ندارد توافق کتبی نموده و براساس توافق حاصله عمل نمایند.

مجری موظف است ظرف مدت سه هفته پس از تنفیذ پروژه، طرح مدیریت پروژه و طرح كیفیت پروژه را تهیه و به کارفرما ارائه نموده و پس از اخذ نقطه نظرات كارفرما، آن را نهایی و به تائید كارفرما برساند. همچنین مجری موظف است قبل از شروع هر مرحله طرح كنترل پروژه و صحت سنجی و اعتبار سنجی آن مرحله را به روز نموده و به كارفرما ارائه نماید.

مجری موظف است از طریق گزارشهای پیشرفت كار ماهانه، كارفرما را از اقدامات انجام شده و پیشرفت و تاخیرات احتمالی پروژه و در صورت وجود تاخیر، از راهكارهای ارائه شده به جهت مقابله با آن تاخیر، مطلع نماید.

مجری متعهد می‌گردد در مدت ضمانت پروژه خدمات پشتیبانی را به صورت رایگان ارائه دهد.

مجری متعهد به تضمین صحت عملکرد نرم افزار مطابق با شرح خدمات و محدوده تعریف شده در شرایط اختصاصی پروژه می‌باشد.

تبصره: خدمات پشتیبانی در قالب پروژه مجزا و براساس حداكثر 20 %مبلغ پروژه در سال اول پس از پایان دوره پشتیبانی رایگان و در سالهای بعد متناسب با افزایش نرخ تورم، توسط مجری ارائه خواهد گردید.

ریسک‌های پروژه

باتوجه به اینکه این پروژه جزو پروژه های تقویت و افزایش محبوبیت و قدرت برند کسب و کار است چندان ریسکی متوجه مجری، کارفرما و یا کل پروژه نخواهد شد چراکه یک برنامه تولید شده در اختیار کارفرماست که در صورت استفاده شرکتی و شخصی هیچ ریسکی از این حیث متوجه هیچ کس نخواهد شد اما در صورت استفاده سازمان از مجریان متعدد در بازه‌های زمانی مختلف لزوم امنیت و سطوح دسترسی و پایداری استراتژی تدوین شده را از حیث افزونگی اطلاعات، موازی کاری و از حیث آسیب‌ها و نفوذ به سرویس‌های فناوری اطلاعات در بخش دوم کار یعنی دیجیتال مارکتینگ جزو ریسک های این پروژه است. که در خصوص عملکرد آن پس از تولید پیامدهایی زیر محتمل است که ما راهکارهایی برای آن در نظر گرفته ایم.

هزینه سنگین : با بررسی دقیق و تعیین نوع رسانه و جامعه هدف هرگونه افزایش هزینه بی‌رویه و یا نامتناسب در تولید محتوا، شبکه‌های غیرضروری، کمپین‌های تبلیغاتی و دیجیتال مارکتینگ و استفاده از ابزارهای تضمین شده می‌توان هزینه‌ها را به‌شدت کاهش داد.

سرقت ایده و کپی برداری : اگر ایده‌های محتوایی و ساختاری شبکه‌های اجتماعی از هر نظر شامل متن، تصاویر، لوگو، نشان‌تجاری، قالب و الگوی کار، ساختار ارایه خدمت، نوع و فرمت به‌ هر نحوی کپی‌برداری شود مجری با بررسی بازنشر محتویات می‌تواند کپی‌برداری غیرقانونی و بدون ذکر منبع را رصد کرده و یا موارد حقوقی را پیش از هر کاری نظیر: ایده یا قالب ثبت قانونی می کند تا دست سوءاستفاده افراد سودجو را کوتاه نماید و کلیه حقوق اثر ماندگار و قابل دفاع باقی بماند.

رقابت ناسالم : هیچ کسب و کاری از رقابت منفی به‌دور نیست اما با ارایه چهره‌ی منسجم و ارتباط مستقیم و تنگاتنگ با مخاطبین و مشتریان امکان هرگونه تخریب برند را می‌توان در نطفه از بین برد.

چرا دیجی دینگ؟

تیم دیجی دینگ یکی از حرفه‌ای ترین‌ تیم ها در حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ و حوزه برندینگ است. بازارسازی نوین و بازاریابی دیجیتالی و حتی فناوری اطلاعات و ارتباطات هم جزو تخصص های کلیدی کارشناسان دیجی دینگ می‌باشد. دیجی دینگ شامل کارگروه‌های اجرایی و تخصصی مختلف در کلیه پروژه‌ها مرتبط در سطح کشور است، و وجود زیرمجموعه ‌های مدیریت پروژه، نظیر: مستندسازی دقیق، فازبندی روال انجام کار، سرعت در پاسخگویی و چابکی در ارایه‌ی خدمات، مهمترین شاخص‌های است که شما در هنگام انتخابتان می‌توانید در نظر بگیرید.

logo dgding

 

علاوه بر موارد فوق رعایت زمانبندی جزو لاینفک ارایه خدمات ماست. تیم ما طبق SLA یا توافق زمانبندی ارایه خدمات اقدام به همکاری مرتبط می‌کند و خود را موظف به رعایت این زمانبندی‌ها خواهد کرد.

شاخص‌های پیشنهادی برای انتخاب مجری

  • مستندسازی گام به گام اجرای پروژه
  • ارایه و تعهد به رعایت SLA
  • چابکی و سرعت در ارایه خدمات
  • گارانتی و وارنتی (خدمات پس از فروش)
  • استفاده از افراد مجرب در حوزه مرتبط
  • تلفیق زیبایی کار با کیفیت اجرا
  • طراحی خلاقانه و زیباشناختی بصری و محتوایی
  • حفظ محرمانگی و عدم افشای اطلاعات سازمانی
turned_inدسته بندی : شبکه اجتماعی
moreبرچسب : ، ، ،

مطالب مرتبط

شبکه اجتماعی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست