Click Through Rate یا CTR که به فارسی بهترین ترجمه برای آن نرخ کلیک است، یک پارامتر اندازه گیری می‌باشد که در ادامه به بررسی روش های افزایش نرخ کلیک سایت می پردازیم.

هر بار که جستجویی انجام می‌دهیم، در صفحه اول نتایج 10 تا از بهترین سایتها به تشخیص گوگل برای ما لیست می‌شوند. تا به حال چقدر پیش آمده که روی هر 10 نتیجه کلیک کنید؟ به نظرم خیلی کم. پس تا اینجای کار دو مفهوم دیده شدن در نتایج و کلیک کردن بر روی نتایج را داشته باشید.

تعریف نرخ کلیک

نرخ کلیک میزان نمایش یک لینک به کاربران و تعداد دفعاتی است که کاربران روی آن لینک کلیک می‌کنند.

مثلا اگر عبارت “آموزش سئو سایت” را سرچ کنید و 10 لینک به شما نشان داده شود، برای هر کدام از این سایتها یک Impression لحاظ می‌شود. یعنی یک بازدید می‌خورند. حالا اگر 10 نفر همین عبارت را جستجو کنند و 6 نفر از آنها روی لینک 1 کلیک کنند، نرخ کلیک سایت برای آن کلمه کلیدی 60% است.

نرخ کلیک یک پارامتر مهم در سئو است که به طور مستقیم در رتبه‌بندی سایتها تاثیر می‌گذارد.

تعداد دفعاتی که کاربران بر روی یک لینک کلیک می‌کنند تقسیم بر تعداد دفعاتی که کاربران لینک را می‌بینند. عدد به دست آمده ضربدر 100 شده و نتیجه به درصد بیان می‌شود. فرمول زیر برای محاسبه CTR به کار می‌رود :

ctr

محاسبه نرخ کلیک

فرض کنید یک مغازه کفش فروشی کنار خیابان اصلی داریم. هر روز صبح که فروشگاه باز می‌شود تا شب 3 دسته آدم به تور ما می‌خورند.

گروه اول : هر روز بدون اینکه حتی نیم‌نگاهی به ما بیاندازند راهشان را می‌کشند و می‌روند. این افراد اصلا به مغازه ما نگاه نمی‌کنند.

پس گروه اول مثل کسانی هستند که اصلا ما را در نتایج جستجو پیدا نمی‌کنند.

گروه دوم : افرادی هستند که وقتی رد می‌شوند ما را می‌بینند. مثلا ویترین را چک کرده و چند مدل را نگاه می‌کنند. اما وارد مغازه نشده و خرید نمی‌کنند.

این گروه معنی Impression را تداعی می‌کنند. یعنی جستجویی در گوگل انجام داده و سایت ما را در نتایج می‌بینند. اما بر روی لینک ما کلیک نمی‌کنند.

Impression تعداد دفعات دیده شدن لینک توسط کاربر است.

گروه سوم : افرادی که نه تنها مغازه ما را می‌بینند و ویترین را چک می‌کنند، بلکه وارد مغازه شده و خرید هم انجام می‌دهند. چیزی که از لحظه شروع کسب و کار دنبالش بودیم و هستیم. در سئو این گروه حکم کلیک کردن و ورود به سایت ما را دارند.

حالا فرض کنید هر روز ده هزار نفر از پیاده رو مغازه رد می‌شوند و هزار نفر از آنها ویترین ما را نگاه می‌کنند. اما فقط صد نفر خرید می‌کنند. ما انتظار نداریم تمام افرادی که مغازه را دیدند خرید هم بکنند.

اگر یک ابزار آمارگیر داشته باشیم که نشان دهد چند نفر از بازدیدکنندگان تبدیل به خریدار شدند این ابزار همان CTR است.

عدد مناسب برای نرخ کلیک

هیچ عدد قطعی یا مشخصی وجود ندارد. این نرخ به پارامترهای زیادی بستگی دارد. برای روشن شدن این موضوع به 2 مورد زیر توجه کنید :

در چه جایگاهی از نتایج جستجو قرار گرفته‌اید

جایگاه شما به طور مستقیم در افزایش نرخ کلیک تاثیر دارد. سایتی که رتبه ۱ گوگل است بسیار بیشتر از سایتی که در صفحه دوم قرار دارد دیده شده و کلیک می‌گیرد. 3 لینک اول گوگل نزدیک به 80% کلیک‌ها را تصاحب می‌کنند. پس اگر جایگاه خوبی در نتایج نداشته باشیم، کلیک گرفتن کار سختی می‌شود.

در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید و رقبایتان در چه حالند

اگر رقبایتان سایت‌های معتبر و قابل اعتماد باشند، شانس کلیک بر روی لینک شما کم می‌شود. مردم و حتی خود گوگل، برای سایت‌های قدیمی و پیشکسوت احترام قائلند. اگر رقبایی دارید که مدت‌هاست فعالیت می‌کنند و بین مردم محبوب هستند ممکن است رقابت با آنها برایتان چالش برانگیز باشد. پس در کل می توانید انتظار عددی بین 1% تا حتی 70 یا 80 درصد را با توجه به آیتم های تاثیر گذاری که توضیح داده شد داشته باشید.

عدد مناسب برای نرخ کلیک

روش‌های افزایش نرخ کلیک سایت

در ادامه 4 روش تضمینی افزایش نرخ کلیک سایت را با هم بررسی می کنیم:

1- نوشتن عنوانی خاص و جذاب

سعی کنید از عناوینی استفاده کنید که جذاب باشند. در نتایج جستجو تایتل صفحه اولین چیزیست که کاربر آن را می‌بینند و شک نکنید که کاربر از یک عنوان جالب به راحتی رد نمی‌شود. در عنوان سایت یک سری نکات را مدنظر داشته باشید.

  • هیچ چیز مثل تکرار خسته کننده نیست. از عناوین تکراری و بی‌روح دوری کنید
  • کلماتی مثل بیشترین، کمترین، بهترین، بدترین، تنها و … تاثیر روانی بسیار زیادی دارند و کاربر را ترغیب به کلیک می‌کنند
  • استفاده از اعداد برای کاربران قابل توجه است. مثل بهترین تکنیک‌های سئو در سال 1398 یا 12 تکنیک افزایش سرعت سایت

2- استفاده از متادسکریپشن یا تگ توضیحات

قبلا در پست مفاهیم مقدماتی سئو و مفهوم و دلایل اهمیت سئو گفته بودم که تگ‌های متا چه کار می‌کنند. بعد از عنوان جذابی که انتخاب کردید، باید یک توضیح کوتاه درباره صفحه خود بنویسید. البته این وضوع را در نظر داشته باشید که هیچ اجباری برای نوشتن آن نیست. اگر شما هم ننویسید، موتور جستجو خودش یک بخش از متن را انتخاب می‌کند و این متن شما پایین عنوان با فونت کوچکتر در نتایج جستجو نشان داده می‌شود. سعی کنید طوری این متن را بنویسید که اگر کاربری این بخش را خواند مایل به کلیک شود.

3- استفاده از علائم نشانه گذاری schema

اسکیما یک سری علائم نشانه‌گذاری هستند که درک سایت را برای موتورهای جستجو راحت‌تر می‌کنند. مثلا در صفحه نتایج، پایین دیسکریپشن سایت شاید یک سیستم‌ امتیازدهی ستاره‌ای دیده باشید. این یک Schema است. Schema Markup به طور مستقیم تاثیری در سئو ندارد اما استفاده از این تکنیک باعث متمایز شدن شما بین سایر لینک‌ها می‌شود و نرخ کلیک را افزایش می‌دهد.

4- برنامه بلندمدت برای برندسازی

زمانی که برند باشید ناخودآگاه مردم دوست دارند شما را انتخاب کنند. خود شما بین دیجی‌ کالا و XYZ کدام را انتخاب کنید؟ مسلما دیجی‌ کالا حس بهتری در شما ایجاد می‌کند و اگر قرار به انتخاب باشد احتمال زیاد این سایت را انتخاب کنید. شرکت‌های بزرگ به برندشان اهمیت زیادی می‌دهند و برای مطرح کردن اسم خود برنامه‌ریزی دارند. وقتی تبدیل به یک برند معتبر و قابل اعتماد شوید کلیک بیشتری جذب می‌کنید. البته رسیدن به این جایگاه و برند شدن در این دنیای شلوغ وب کار ساده‌ای نیست، اما مطمئن باشید اگر با برنامه جلو بروید یک روز برند شما هم بین برندهای مطرح می‌درخشد.

نرخ کلیک تبلیغات

نرخ کلیک یا همان CTR که فقط برای موتور جستجو نیست. هر جا که بتوانیم تعداد کلیک را تقسیم بر تعداد نمایش کنیم یعنی موفق شدیم نرخ کلیک را حساب کنیم. تبلیغات به عنوان یک راه قدیمی برای نشان دادن برند، در همه جای دنیا مرسوم است. به کمک CTR میزان موفقیت و کلیک خوردن یک کمپین تبلیغاتی را محاسبه می‌کنند.

شاید جالب باشد بدانید میانگین نرخ کلیک تبلیغات نزدیک به 05/0 است. یعنی از هر 10 هزار نمایش فقط 5 کلیک نصیب صاحبان تبلیغ می‌شود. البته این موضوع را در نظر داشته باشید با توجه به نوع، شیوه و استراتژی تبلیغات، این عدد ممکن است بالاتر یا پایین تر باشد و این آمار صرفا یک برآورد از میانگین کلی درخصوص اثرگذاری مربوط به تبلیغات است.

نرخ کلیک ایمیل

ایمیل مارکتینگ از قدیم مورد علاقه وب مسترها بوده و به نظرم هنوز هم هست. شاید بعضی‌ها ایمیل مارکتینگ را یک روش سنتی و منسوخ بدانند اما من موافق نیستم. هنوز هم برندهای باهوش بلدند به کمک ایمیل ترافیک جذب کنند و فروش داشته باشند. در کمپین‌های ایمیل مارکتینگ نرخ کلیک اهمیت زیادی دارد و به تبلیغ کننده تعداد باز شدن ایمیل‌ها را اطلاع می‌دهد. داشتن CTR به ما کمک می‌کند ایمیل‌هایی بفرستیم که کاربر را وسوسه به کلیک کند.

turned_inدسته بندی : دیجیتال مارکتینگ
moreبرچسب : ، ، ، ، ،

مطالب مرتبط

10 فاکتور اصلی در طراحی پرسونا
8 حالت استفاده کاربران از موتورهای جستجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست