یک سری اصول و مفاهیم مقدماتی در سئو سایت وجود دارد که باید آن‌ها را بشناسید. مثلا باید مفهوم متاتگ‌ها (Meta Tags) را بدانید. بدانید تگ‌های H چه هستند و چرا استفاده می‌شوند. URL را درک کنید و بدانید چه تاثیری در سئو سایت دارد. بک لینک (Back link) چیست و چقدر برای سایت اهمیت دارد. منظور از محتوا چیست و چرا به محتوا پادشاه می‌گویند. کلمه کلیدی (Keyword) چیست و آیا همه چیز کلمات کلیدی هستند؟ رابط کاربری (User Interface) و تجربه کاربری (User Experience) به چه معنا هستند و چرا نقش مهمی در سئو سایت دارند؟

امروز سراغ این سوال‌ها می‌رویم. همین اول کار مفاهیم سئو را خوب یاد بگیرید و درک کنید تا زمان پیاده‌سازی ذهنتان آماده باشد. این بخش بسیار مهم است چون حتما شنیده‌اید که :

خشت اول چون نهد معمار کج

تا ثریا می‌رود دیوار کج

پس متوجه منظورم هستید که یادگیری باید عمیق و همراه با عشق باشد تا پیشرفت هم حاصل بشه. حالا به نظرم شعر و ادبیات را موقت کنار بگذاریم و وارد دنیای پر پیچ و خم و هیجان‌انگیز بهینه‌سازی موتورهای جستجو و سئو سایت شویم.

طراحی سایت و تاثیر آن در سئو:

همه چیز برای شروع کار به قالب سایت و ایجاد یک سایت برمی‌گردد. سایت بستر اصلی پیاده‌سازی مفاهیم سئو بوده و باید به طور پیش‌فرض یک سری استانداردها را رعایت کند. یعنی طراحی قالب سایت ما طوری باشد که Seo Friendly بوده و به راحتی توسط موتورهای جستجو درک شود. یه این بحث اصطلاحا Website Theme SEO هم می‌گویند.

ساختار اصلی یک سایت را کدهای HTML تشکیل می‌دهند. یعنی همه چیز در آخر تبدیل به HTML شده و به کاربر نشان داده می‌شود.

زبان برنامه‌نویسی HTML

HTML یک زبان برنامه‌نویسی نیست و بیشتر به یک زبان نشانه‌گذاری معروف است. مخفف Hyper Text Markup Language بوده و دارای یک سری نشانه است که به آن تگ می‌گویند. یک سایت در حالت بسیار کلی از ترکیب چند تگ HTML ساخته می‌شود.

توصیه می‌کنم قبل از شروع یادگیری سئو کمی طراحی سایت انجام دهید. لازم نیست حتما یک طراح یا برنامه‌نویس حرفه‌ای شوید (البته اگر اینطور باشد عالی است) فهمیدن ساختار سایت و تکنیک‌های طراحی وب، به شما درک مناسبی از فرآیند بهینه‌سازی آن سایت می‌دهد.

مثلا می‌فهمید چرا استفاده از Tableها در ساختار صفحه منسوخ شده‌اند. یا چرا باید از CSS و JavaScript به صورت بهینه استفاده کنیم. مزیت‌های HTML5 و XHTML را می‌فهمید. می‌فهمید قالب باید تا حد ممکن سبک و بهینه طراحی شود تا سرعت خوبی داشته باشد. اگر طراحی سایت را بفهمید سئو سایت برایتان شیرین می‌شود.

رابط کاربری یا UI چیست؟

تعریف رابط کاربری سخت است. User Interface یک واسط بین کامپیوتر و انسان است که تعامل با کامپیوتر را ممکن می‌کند. UI برای کاربر قابل دیدن است و به کمک آن با سرویس ما ارتباط برقرار می‌کند. مثلا در طراحی سایت، پوسته‌ای که کاربر می‌بیند رابط کاربری بوده و منطق آن در سمت سرور پردازش شده و از چشم کاربر دور است. پیاده‌سازی یک رابط کاربری جذاب در سئو سایت حیاتی است. کاربر از سایتی که UI زیبایی ندارد خسته می‌شود. هر چقدر هم که محتوا قدرتمند باشد.

تجربه کاربری یا UX چیست؟

User Experience احساسی است که کاربر بعد از درگیر شدن با سایت شما دارد. به نظر من UX یعنی فراهم کردن تجربه‌ای برای کاربر که بعد از دیدن سرویس شما حس خوبی داشته باشد و تبدیل به یک مشتری وفادار شود.

مثلا در همین صفحه، اگر سایت دیر لود می‌شد. یا فونت‌ها چند برابر بودند. یا مرتب تبلیغات پاپ‌آپ و مزاحم روی اعصاب کاربران رژه می‌رفتند. یا نشان ندادن مطالب پیشنهادی و مرتبط با همین موضوع و پارامترهای دیگر وجود نداشتند. به نظرتان کاربر چند ثانیه در سایت دوام می‌آورد؟

URL چیست؟

آدرسی که در بالای مرورگر وب وجود دارد را نگاه کنید. چیزی که می‌بینید یک URL است. در واقع URL نشانی یک کامپیوتر در شبکه است که توسط کاربران قابل دسترس می‌باشد. مثلا شما در هر جای دنیا با تایپ آدرس https://google.com در مرورگرتان به صفحه اصلی گوگل فراخوانده می‌شوید.

تگ Title یا تگ عنوان چیست؟

Title یکی از تگ‌های زبان HTML است که عنوان صفحه را مشخص می‌کند. زمانی که محتوای جدیدی برای سایت می‌نویسید یک بخشی برای نوشتن عنوان صفحه وجود دارد. این عنوان معرف صفحه شما است و به عنوان مهم‌ترین تگ آن صفحه به حساب می‌آید. در واقع Title یکی از Heading تگ‌ها است که در صورت تمایل به عنوان H1 هم استفاده می‌شود.

برای مثال عنوان این پست که در حال مطالعه آن هستید “اصول و مفاهیم مقدماتی سئو سایت” می‌باشد. این عبارت H1 همین صفحه به حساب می‌آید. Title Tag در سئو سایت بسیار مهم بوده و انتخاب درست آن باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) خواهد شد.

تگ‌های H به چه معنا هستند؟

تگ‌های H یا Heading Tags شامل 6 تگ می‌شوند که برای عنوان‌بندی مطالب در صفحات وب استفاده می‌شوند. این تگ‌ها به ترتیب اهمیت و اعتبار از اعداد 1 تا 6 دسته‌بندی می‌شوند. یعنی ما تگ‌های H1 ، H2 ، H3 ، H4 ، H5 و H6 را داریم و برای بخش‌های مختلف محتوای سایتمون از این تگ‌ها استفاده می‌کنیم تا یک ساختار بهینه سازی شده از محتوای سایتمون رو به ربات های موتور جستجو ارائه بدیم و به موتورهای جستجو برای درک صحیح معنای محتوای سایت کمک بکنیم.

منظور از متاتگ ها (Meta Tags) چیست و چه کاربردی دارند؟

خب. فهمیدیم که صفحات وب از HTML تشکیل شده‌اند و HTML تگ‌های متنوعی دارد. یک گروه از تگ‌ها هستند که برای کاربر قابل رویت بوده و کاربر می‌تواند محتویات آن تگ را ببیند. مثلا تگ P که برای نمایش پاراگراف استفاده می‌شود. کاربر متن داخل این تگ را به عنوان یک پاراگراف می‌بیند و یک تگ قابل دیدن برای کاربر است.

اما همیشه اینطور نیست. یک گروه دیگر از تگ‌ها هستند که کاربر آن‌ها را نمی‌بیند و حاوی اطلاعاتی هستند که محتویات صفحه را توصیف می‌کنند. این اطلاعات می‌تواند برای موتورهای جستجو و مرورگر مفید باشد (نه همه متاتگ‌ها) به این گروه از تگ‌ها Meta Tags می‌گوییم. ببینید هیچ اجباری به استفاده از متاتگ ها در صفحه نیست. حتی بعضی از آن‌ها کاملا منسوخ شده‌اند.

گوگل رسما اعلام کرد که از متاتگ کیورد (Keyword Meta Tags) برای رتبه‌بندی خود هیچ استفاده‌ای نمی‌کند اما هنوز هم متاتگ‌های خوبی مثل Description و Robot x داریم که برای بهینه‌سازی و سئو سایت مهم هستند.

به مرور متاتگ‌های کلیدی را معرفی می‌کنیم.

کلمه کلیدی (Keyword) چیست؟

به عباراتی که کاربر در باکس جستجو وارد می‌کند Query می‌گوییم. مفهوم کلمه کلیدی هم همین است. یعنی عباراتی که کاربران در موتورهای جستجو وارد می‌کنند. کلمات کلیدی چند واژه مهم هستند که مفهوم محتوایی که تولید می‌کنیم را شامل می‌شوند. با یک مثال موافق هستید؟

همین صفحه از سایت ما برای چند کلمه کلیدی مهم بهینه شده است. مثلا عبارات سئو و سئو سایت در نظرمان بودند. پس ما انتظار داریم با این کلمات کلیدی که مرتبط به کارمان هستند، در نتایج ظاهر شده و ترافیک ارگانیک خوبی جذب کنیم. امروز که این مقاله را می‌نویسم، باید اعتراف کنم کلمات کلیدی به اندازه‌ای که فکر می‌کنید مهم نیستند. نه این‌که بی‌اهمیت باشند، فقط اوضاع موتورهای جستجو بهتر شده و گول کلمات کلیدی را نمی‌خورند.

همه چیز در سئو سایت کلمه کلیدی نیست !

در بسیاری از سایت‌ها که درباره سئو مطلب می‌نویسند خوانده‌ام : همه چیز با انتخاب کلمه کلیدی شروع می‌شود. من این حرف را کامل قبول ندارم.

همانطور که Content Is King یا محتوا پادشاه است را هم کامل قبول ندارم.
چند سال قبل که هنوز موتورهای جستجو تا این حد پیشرفت نکرده بودند، سایت‌ها شانس بیشتری برای گرفتن رتبه در نتایج داشتند. چطور؟ خب بیشتر سایت‌ها صفحات خودشان را با کلمه‌هایی که دوست داشتند رتبه بگیرند بمباران می‌کردند تا در آن کلمه کلیدی توجه گوگل را جلب کنند. چند سال قبل این روش بسیار محبوب بود و تمرکز بیشتر وب‌مسترها یا مدیران سایت روی انتخاب کلمات کلیدی و استفاده بیش از حد آن در مطالب بود.

مثلا سایتی را در نظر بگیرید که در حوزه خرید محصولات دیجیتال فعالیت می‌کند و دوست دارد با کلمه کلیدی “خرید موبایل” رتبه بگیرد. قبلا شاید در تولید محتوا این طور عمل می‌کرد:

خرید موبایل در سایت ما یک خرید موبایل موفق است. خرید موبایل را به ما بسپارید. ما خدمت خرید موبایل انجام می‌دهیم و …

آدم احساس بدی نسبت به این محتوا پیدا می‌کند. گوگل اصلا این را دوست ندارد. آرامش کاربران برای گوگل و هر موتور جستجو موفق اولیت است.

امروزه استفاده افراطی و بیش از حد از کلمات کلیدی (Keyword Stuffing) نه تنها سودی برای سایت ندارد، بلکه باعث افت رتبه یا گاهی پنالتی سایت در کلمات کلیدی مربوطه خواهد شد.

همینجا این نکته را از من داشته باشید که همه چیز کلمه کلیدی نیست و امروزه اکثر صفحاتی که رتبه 1 گوگل هستند فقط برای یک کلمه کلیدی خاص بهینه نشده‌اند.

بک لینک چیست؟

به هر لینکی که یک سایت به سایت ما می‌دهد بک لینک می‌گوییم. برای مثال اگر شما در سایت خود مقاله‌ای درباره آموزش سئو سایت بنویسید، و در قسمتی از مقاله به وب‌سایت ما لینک بدهید یعنی ما از سایت شما بک لینک گرفته‌ایم. لینک‌سازی برای موتورهای جستجو مهم است و هر سایتی که بک لینک‌های باکیفیت و زیادی داشته باشد شانس بیشتری برای حضور در نتایج بالاتر را دارد.

لینک سازی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. اگر ما داخل سایت خودمان به صفحات مختلف لینک بدهیم یعنی لینک سازی داخلی انجام داده‌ایم. اما اگر سایتی غیر از خودمان به ما لینک بدهد و خودمان باعثش باشیم یعنی لینک سازی خارجی انجام شده است. اما از اینکه گفتم خودمان باعثش بشویم چه بود؟

دو مفهوم درباره بک لینک وجود دارد. یکی لینک سازی (Link Building) یکی لینک گیری (Link Earning). اگر ما کار خودمان را به بهترین شکل انجام دهیم و بدون اینکه نیاز به کاری باشد سایتها به ما بک لینک بدهند این Link Earning است. چیزی که گوگل عاشقش است و هیچ مشکلی هم برای سئو سایت به وجود نمی‌آورد. اما زمانی که دست به کار شده و خودمان سعی می‌کنیم برای سایتمان لینک بگیریم یعنی در حال لینک سازی هستیم. گوگل از این کار خوشش نمی‌آید اما در سئو کلاه خاکستری و سئو کلاه سیاه انجام می‌شود، در صورتیکه در سئو کلاه سفید از روش لینک گیری استفاده می شود.

 

در این عکس وب‌سایت A در محتوای خود یک لینک از سایت B قرار داده است. اینجا وب‌سایت A لینک‌دهنده بوده و وب‌سایت B یک بک لینک گرفته است.

در این مطلب مفاهیم اولیه سئو را با هم مرور کردیم. چیزهایی مثل تاثیر طراحی سایت در سئو، رابط کاربری، تجربه کاربری، مفهوم URL و بک لینک، مفهوم متاتگ‌ها و چند متاتگ مهم در سئو داخلی سایت مثل تگ عنوان، بررسی مفهوم کلمه کلیدی و غیره که در مطالب بعدی بصورت کامل به تمام فاکتورهای تاثیرگذار در حوزه سئو می پردازیم.

اگر به خدمات بهینه سازی موتورهای جستجو و یا اجرای کمپین سئو نیاز داشتید با دیجی دینگ تماس بگیرید تا علاوه بر مشاوره اختصاصی یک گزارش تحلیلی از وضعیت سئو حوزه کسب و کارتون رو هم به رایگان از ما دریافت بکنید.

turned_inدسته بندی : بهینه‌سازی موتور جستجو
moreبرچسب : ، ، ، ، ، ،

مطالب مرتبط

استراتژی کلمات کلیدی چیست ؟
مفهوم و دلایل اهمیت سئو چیست؟

2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • سینا
    1403-01-06 08:55

    سلام. از شواهد پیداست که یک وب مستر حرفه ای روی این سایت کار میکنه. سرعت بارگذاری این وب سایت با توجه به نوع طراحیش باورنکردنی هستش.
    به نظر می رسه که شما در حال انجام ترفندهای تخصصی در زمینه بهینه سازی سایت هستید.
    علاوه بر این، مطالب منتشر شده شما هم شاهکار هستند.
    به کار عالی خودتون ادامه بدید.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست